24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Sekretarit të Përgjithshëm I OKB-se🇺🇳takon presidentin e Turqisë z. Recep Erdoğan 🇹🇷

The Secretary-General’s UN meeting with H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan, President of Turkey

Sot Sekretari i Përgjithshëm i PKB-se u takua me H.E. Presidenti i Turqisë z. Recep Tayyip Erdoğan. Sekretari i Përgjithshëm shprehu mbështetjen e tij për përpjekjet e vazhdueshme diplomatike të Turqisë në lidhje me luftën në Ukrainë, njifton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Ai dhe presidenti Erdogan ripohuan se objektivi i tyre i përbashkët është përfundimi i luftës sa më shpejt të jetë e mundur dhe krijimi i kushteve për t’i dhënë fund vuajtjeve të civilëve.

Ata theksuan nevojën urgjente për akses efektiv përmes korridoreve humanitare për të evakuuar civilët dhe për të ofruar ndihmën e nevojshme për komunitetet e prekura.

Presidenti dhe Sekretari i Përgjithshëm ranë dakord të qëndrojnë në kontakt për të ndjekur iniciativat në vazhdim.

Ata diskutuan gjithashtu ndikimin e luftës në Ukrainë në çështjet rajonale dhe globale, duke përfshirë energjinë, ushqimin dhe financat.

On 25 April 2022, the Secretary-General met with H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan, President of Turkey. The Secretary-General expressed his support for Turkey’s on-going diplomatic efforts in relation to the war in Ukraine.

He and President Erdoğan reaffirmed that their common objective is to end to the war as soon as possible and to create conditions to end the suffering of civilians.

They stressed the urgent need for effective access through humanitarian corridors to evacuate civilians and deliver much needed assistance to impacted communities.

The President and the Secretary-General agreed to stay in contact to follow up on ongoing initiatives.

They also discussed the impact of the war in Ukraine on regional and global issues, including energy, food and finance

Derniers articles