7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

Heshtja nuk ështe gjithmonë ari, sidomos për inteletkualët! Atëherë, pse akadamiket serbë ndihen të « gjallë », kurse ata shqiptarë të « vdekur » ?!

Shkruan: Fadil MALOKU

Pse akademikët serb rrenën e kanē NGRITĒ në virtyt (patriotik), e akademikët shqiptarë virtytin e guximit intelektual, kanē ZBRITË në heshtje (mortore)?!

  1. Akademikët serb,përmes “GËNJESHTRES” e bënë dhe po e ruajnë shtetin e tyre;
  2. AKADEMIKËT Shqiptarë, përmes “TË VËRTETËS” po e shkatërrojnë (me indeferencën e tyre meskine) shtetin, që ua bëri Amerika me aleatët perëndimor;
  3. Tani shikone se çfarë “odisejade”ka pësuar gënjeshtra (si cilësi; morale e kulturore në mentalitetin, etnopsikologjinë dhe sidomos diplomacinë) serbe gjatë historisë sē formimit të kombit serb;

�(P.S. Gjenerata e internetit, është mirë të azhuroj sa më shpesh KËTO THËNIE ANTOLOGJIKE të “babait” të kombit serb, për vetë kombin;
Ja thëniet e tija në fille origjinale dhe më poshtë në përkthim (timin modest);
Dobrica Çosiqi, që në qarqet e njohura akademike serbe njihet si “baba i kombit serb”, ka shumë thënie të famshme.
Ja ca nga ato “thesarë”;;
“Ne Gënjejmë për të mashtruar veten, për të ngushëlluar të tjerët, gënjejmë nga keqardhja, gënjejmë nga turpi, për të inkurajuar, për të fshehur mjerimin tonë, gënjejmë për ndershmëri, gënjejmë për shkak të lirisë. Gënjeshtra është një formë e Serbisë patriotizmi dhe një konfirmim i lindur inteligjencës. imagjinative tonë, krijues. “
-” Rrena është interes shtetërorë serb.”​

  • “Rrena është në vetë qenien serbe.”
  • “Në këtë vend çdo rrenë në fund mbaron si e vërtetë.”
  • “Në këtë vend çdo rrenë në fund mbaron si e vërtetë.”

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...