26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Trafikimi i heroinës: Policia franceze goditën rëndë dileret shqiptare te drogës. Arrestohet shtate trafikantë 

Annecy, 22 tetor -I koordinuar me zyrtarët e doganave, operacioni rajonal Ostara i kryer javën e kaluar u mundësoi xhandarëve nga kompania Annecy të çmontonin dy rrjete shqiptare të trafikut të heroinës, njëri prej të cilëve ishte krijuar në dy Savojet. Shtatë trafikant u arrestuan dhe u burgosën. Vlera e konfiskimeve tejkalon 50 mijë euro në treg, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve te policise franceze.

I koordinuar me zyrtarët e doganave, Operacioni OSTARA u mundësoi xhandarëve të kompanisë Annecy të çmontonin dy rrjete shqiptare të trafikut të drogës, njëri prej të cilëve ishte krijuar në dy Savojat. Rezultati: shtatë arrestime, 800 gram heroinë të sekuestruara, 1.5 kilogram produkt prerës, 140 gram kokainë dhe materiale të ndryshme të nevojshme për rishitje, për më shumë se 50,000 euro në vlerë tregu. Foto DL / Xhandarmëria 74

Operacioni i gjerë për të luftuar kundër trafikut të drogës, i quajtur Ostara dhe i vendosur gjatë javës së kaluar në nivel rajonal në koordinim me shërbimet doganore, ka dhënë frytet në rrethin e Annecy.

Paralelisht me kontrollet e paparalajmëruara të kryera kudo në qark, xhandarët e kompanisë Annecy përfituan nga bashkimi i forcave për të zgjidhur dy çështje thelbësore që kishin në shënjestër trafikantët shqiptarë të heroinës.

Derniers articles