26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Rusi-Ukrainë-Kosovë / Leuenberger: Guy Mettan një propagandues i teorive nacionaliste ruse dhe serbe

Ueli Leuenberger, themelues i Universitetit Popullor Shqiptar në Gjenevë dhe ish-Këshilltar Kombëtar.

Në vazhdim të programit televiziv që u zhvillua mbrëmë në kanalin Léman Bleu, në të cilin mori pjesë z.Guy Mettan, z.Ueli Leuenberger ka dërguar reagimin e tij në redaksinë e gazetës zvicerane Le Canton27.ch.

Më poshtë e publikojmë të plotë reagimin e tij:

Zoti Guy Mettan, në verbërinë e tij, fatkeqësisht për një kohë të gjatë ka mbrojtur pozicionet që ushqehen nga qarqet ultranacionaliste serbe dhe ruse. Komentet që ai bën këto ditë për Kosovën janë komente që ai i bën prej kohësh dhe tashmë në vitin 1999 kam folur publikisht kundër komenteve të tij të papranueshme që shtrembërojnë faktet dhe të cilat janë plot me të pavërteta. Aktualisht deklaratat e zotit Mettant ngjajnë me ato të kolonës së pestë të Putinit dhe ultranacionalistëve rusë e serbë. Përfitoj nga rasti për të nisur një thirrje urgjente për të gjithë miqtë e mi shqiptarë: mbështesin ukrainasit që duan të jetojnë në pavarësi dhe liri. Ata që e përkrahën Kosovën për pavarësinë e tyre presin që shqiptarët dhe shqiptarët kudo në botë ta shprehin qartë mbështetjen e tyre dhe të marrin pjesë në demonstratat që organizohen nga të gjithë!

Ueli Leuenberger, themelues i Universitetit Popullor Shqiptar në Gjenevë dhe ish-Këshilltar Kombëtar.

Derniers articles