22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Portali i ri informativ për azilkërkuesit ne 12 gjuhe aty edhe shqipja dhe gjuhe tjera nga ballkani

Bernë, 1 tetor -Njerëzit që aplikojnë për azil zakonisht e gjejnë veten në një mjedis që është kryesisht i panjohur për ta dhe përballen me një procedurë të ndërlikuar ligjore. Prandaj ata kanë një nevojë të rëndësishme për informacion kur mbërrijnë në qendrat federale për azilkërkuesit (CFA). Nje rast i mire për zilkërkuesit qe mund të gjejnë informacion bazë në 12 gjuhë për procedurën e azilit, aty edhe shqipja dhe gjuhe tjera nga ballkani, njofotn hgazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch 

Sekretariati Shtetëror për Migracionin (SEM) po punon për t’iu përgjigjur kësaj me anë të aplikacionit asylum-info.ch, ku azilkërkuesit mund të gjejnë informacion bazë në 12 gjuhë për procedurën e azilit, CFA, jetën në Zvicër dhe në terren. të shëndetit. Falë funksionit webReader, të interesuarit mund të lexojnë me zë të lartë përmbajtjen e teksteve. Videot se si duhet mbulojnë tema të caktuara në më shumë detaje.

Përveç kësaj përmbajtjeje të aksesueshme për të gjithë, azilkërkuesit do të gjejnë edhe informacione specifike për qendrën ku qëndrojnë. Megjithatë, këto mund të aksesohen vetëm nëpërmjet rrjetit WLAN të qendrës, pra vetëm brenda qendrës. Për shembull, bëhet fjalë për kohët e daljes, shpërndarjen e parave të xhepit apo aktivitete për të rritur dhe fëmijë.

Derniers articles