19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Policia zvicerane arreston katër serbë dhe të tjerë për 9000 certifikta te falsifikuara

Berne, shkurt  -Ka ndodhur nje mashtrimi i madh i certifikatave te COVID-ot-19 në Zvicër. Mashtruesit nga kantoni i St.Gallenit kanë lëshuar në mënyrë të paligjshme disa mijëra certifikata Covid. Javen qe shkoi policia zvicerane ka arrestuar dhjetë persona, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch duke ju referuar policise kantonale.

Mashtrues nga mosha 20 deri në 30 vjeç

Deri më tani janë arrestuar dhjetë persona. Bëhet fjalë për kaetër serbë, kurse te tjeret irakinaë dhe kroatë kroate, të gjithë janë nga 20 deri në 30 vjeç. Prokuroria publike ka bërë kërkesë për masën e paraburgimit për shtatë persona, e cila është miratuar në të gjitha rastet. Tre persona janë aktualisht në paraburgim. Më shumë se një duzinë kontrollesh në shtëpi pasuan.

Hetimet, të cilat filluan në fillim të dhjetorit të kaluar pas një raportimi kanë bërë të mundur deri më tani identifikimin e mbi 9000 dhënieve të paligjshme të certifikatave.

Certifikata, që vërteton se qytetari është vaksinuar ose testuar negativ për COVID-19, mund të lëshohet vetëm nga Ministria e Shëndetësisë dhe nuk mund të shitet online e çdo mënyrë tjetër sigurimi është e paligjshme.

Nga 300 deri në 800 franga për një certifikatë. Nga më shumë se 9,000 rastet e identifikuara, rreth 8,000 kanë të bëjnë me certifikatat e vaksinimit, pjesa tjetër janë certifikata testimi. Blerësit paguanin nga 300 deri në 800 franga.

Derniers articles