19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Policia zvicerane e debon serbin pas 33 vitesh nga Zvicra drejt Beogradit!

Një serb dëbohet nga Zvicra pas 33 vitesh: I ka borxh rreth 350 mijë euro, shteti e ka paralajmëruar disa herë, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ai erdhi në Zvicër në moshën 15-vjeçare dhe jetoi atje për 33 vjet. Por tani ka mbaruar: gjykata federale e dëbon serbin nga vendi Serbi (49) kaloi më shumë se dy të tretat e jetës së tij në Zvicër, por pas 33 vitesh jetese në këtë vend, Gjykata Federale ia hoqi lejen e qëndrimit.

Lista e krimeve të kryera nga ky serb, i cili jeton në kantonin Aargau, është shumë i gjatë, raportojnë mediat zvicerane. Serbi erdhi në Zvicër në vitin 1990, kur ishte 15 vjeç, si pjesë e bashkimit familjar. Ai u martua dy herë me një fshatare dhe martesa u prish të dyja herët.

Megjithatë, media raporton se ai tani duhet të largohet nga vendi sepse stili i tij i jetesës nuk ishte në përputhje me ligjin – ai grumbulloi borxhe të mëdha dhe u paralajmërua nga policia e atëhershme e imigracionit në 1998 dhe 2000.

Ai u dënua për mashtrim dhe në vitin 2015 zyra e kërcënoi se do t’i hiqte lejen e qëndrimit. Në vitin 2021 nuk iu shtri dhe serbi kaloi nëpër të gjitha gjykatat dhe tani është mundur në gjykatën federale.

Borxhi i tij arrin në 282.000 franga, plus mbledhjen e borxhit të papaguar dhe sekuestrimin aktual në shumën prej 44.000 frangash (326.000 franga në total, ose rreth 345.000 euro).

Dokumenti i tij penal është i gjatë, raportojnë mediat – renditen 32 shkelje, kryesisht shkelje të ligjit për të huajt dhe komunikacionin rrugor, si dhe Ligjin për arkëtimin e borxheve.

Interesi publik për të përfunduar qëndrimin e tij tejkalon interesin privat për të qëndruar në Zvicër.

Derniers articles