17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Lufta ne Ukrainë / Cmime astronomike në Kosovë dhe Shqiperi. Benzina, nafta…vaji me shtrenjte në botë, madje me shtrenjte se në Zvicër

Prishtinë, 13 mars -Ngritja e çmimeve si pasojë e krizës së shkaktuar nga lufta Rusi – Ukrainë, e në veçanti e vajit ushqimor, ka bërë që shumë qytetarë të futen në panik, dhe të fillojnë të bëjnë blerje për krijuar rezerva. Kjo ka shkaktuar edhe boshatisje të rafteve nëpër markete. Ngritja e cmimeve në Kosovë, Kryeministri Kurti ka dyshime tek abuzuesit. Ata do te ndeshkohen nga ligji per keto cmime ilegale, te fryera dhe artificuale, shkruan nga Prishtina korrespondenti i gazetës zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Kryeministri kosovar Albin Kurti: Abuzuesit me cmimet artificiale dhe ilegale do te ballfafohen me drejtesinë!

Pas panikës dhe protestes së qytetarëve, kryeministri Albin Kurti ka thënë se « çmimi i vajit prej 3.49 euro në Kosovë është më i larti në botë. Ky çmim është artificial dhe i paarsyeshëm dhe kjo fyrerje e cmkimeve eshte e papranueshme te shfytzëtohen qytetaret. Prandaj, abuzuesit me cmimet do te pergjigjen para ligjit.. »

Rritja alarmante e çmimeve, perveq vajit, ka prekur edhe sektorin e derivateve. Lexues te gazetes zvicerane Le Canton27.ch kanë dërguar foto ku tregojnë se çmimi i naftës po vazhdon të rritet, madje del të jetë edhe më shtrenjtë se benzina. Cmimi i vajit sot ne Kosovën me te varfur ne bote eshte me cmim me shtrenjte në botë, madje me shtrenjte se në Zvicrën me te pasur ne botë, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton237.ch

Paniku i kerizes nga lufta ne Ukraine, ka shktruar ngritjen e cmimeve te larta, astronomike perveq Kosve sne abllkan kla perfshire edhe Shqiperine dhe Maqedonine ku ane e kende qyteteve te medha po zhvillohen protesta te medha ku qyteraet po shrpehin revoltat dhe pakenqesite përe ngritje e cmimeve. Përderisa ne Shqipëri dhe Maqedoni te Veriut dhe Serbi, diteve te fundit vete qeverite po i ngrisin cmimet, ne Kosovë po ndodhe e kunderta ku Qeveria po ule cmimet dhe po ndeshkon pronaret e shitoreve dhe kompanive qe po veprojne ilegalisht me cmime arificilae duke i fyer ato nga ana e abuzuesve te cilet do te perballen me drejtesinë.

Derniers articles