26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Gazetari shqiptar në Gjenevë falenderon ambasadoren amerikane në OKB për mbështetjen e Kosovës dhe shqiptarët në ballkan

Ambasadorja Bathsheba “Sheba” Nell Crocker në OKB znuj.Bathsheba “Sheba” Nell Crocker e bisede me redaktorin e gazetes zvicerane Le Canton27.ch

Gjenevë, 16 qershor -Nen organizimin  e Klubit Ndërkombëtar Amerikan (AIC – American International Club of GenevaAmbasadorja Bathsheba “Sheba” Nell Crocker në Kombet e Bashkuara ne prag te Dites Nacionale -Ditës se pamvaresise se SHBA-ve në Hotelin Mandarin Oriental në Gjenevë ka mbajtur nje takim, dreke pune me ambasadore te vendeve te ndryshme boterore si dhe perfaqesues te organizatave nderkombëtare, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch. ne këtë dreke pune ishte ftuar edhe redaktori kesaj gazete zvicerane Nefail Maliqi.

Gazetari shqiptare ne Gjenevë ka falenderuar ambasadoren amarikane znj. Bathsheba Nell Crocker per rolin e SHBA ne venien e paqes dhe stabilitetit ne Kosovë dhe ballkan 

Ambasadorja Sheba Crocker ne kete takim ka folur për rolin e SHBA-ve ne vënien e paqes dhe stabilitetit ne vatrat e krizave sidomos ne luften e fundit ne Ukraine pas invasionit rus mbi kete vend demokratik evropian, anetare e OKB-së.

« Shkëlqyeshëm të bashkohesha me miq të rinj të vjetër në drekën AIC – Klubi Ndërkombëtar Amerikan i Gjenevës sot. Unë mbajta fjalët kryesore që mbulonin angazhimin shumëpalësh të SHBA-së dhe prioritetet që Misioni i SHBA-së në Gjenevë përparon në emër të Shteteve të Bashkuara. Shumë faleminderit për ftesën dhe diskutim dinamik”, ka thëne Ambasadorja Sheba Crocker (Ambassador Sheba Crocker: « Great to join new friends at old at the AIC – American International Club of Geneva lunch today. I delivered keynote remarks covering U.S. multilateral engagement and priorities U.S. Mission Geneva advances on behalf of the United States. Many thanks for the invitation and dynamic discussion. »)

Ne dreken e sotme te punes me ambasadoren amerikane ne OKB, e ka pershendetur edeh gazetari nderkombëtare Nefail Maliqi duke falenderuar Sheba Crocker dhe ambasadore tjere si dhe zyrtare te larte te Kombeve te Bashkuara dhe organizatave tjera nderkombetare.
« Falemnderova per rolin dhe kontributin e tyre per clirimin, lirine dhe avancimin e proceseve demokratike ne Kosove e Shqiperi si dhe ballkan. Ne shqiptaret jemi mirenjohes Amerikes dhe NATO-s qe sot e gezojne dhe e shijojme lirine!..* ka thene z..Maliqi pas atkimit me amabsdadoren amerikane en Kombet e Bashkuara znj.Sheba Crocker
Ambasadroja amarirkane en OKB Sheba Crocker ka pershëdetur  orghanizmine  keitj takimi nga Klubit Ndërkombëtar Amerikan (AIC – American International Club of Geneva) e cila oreganizate sivjet ka festuar 70-vjetorin e saj.
Luncheon with: Mis. Bathsheba “Sheba” Nell Crocker, Ambassadeur – U.S. the United Nations and Other International Organizations in Geneva.neva

Derniers articles