23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Fotoja e vitit 2022 e shtetit helvetik. Keta 7 keshilltar, te prire nga presidenti Ignazio Cassis që do të udhëheqin shtetin e Zvicrës

Berne, 1 janar -Ja fotoja e Këshillit Federal për vitin 2022! Presidenti i ri i Konfederatës, Ignazio Cassis, i bën homazhe Zvicrës, një komb hekurudhor. Dhe, siç duhet për një tren CFF të denjë për këtë emër, ai është përpara, raporton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Ky është një nga sekretet më të ruajtura të Bernës Federale: çfarë teme do të imagjinojë Presidenti i ri i Konfederatës për foton zyrtare të Këshillit Federal për vitin e ardhshëm?

Kjo foto është postuar tradicionalisht në mesditë të Vitit të Ri

Ueli Maurer kishte zgjedhur për vitin 2019 një lloj dërrase të zezë me një kryq zviceran. Simonetta Sommaruga pozoi Seven Sages në vitin 2020 nën një llambë në studio. Dhe Guy Parmelin kishte zgjedhur diçka relativisht të mërzitshme, një foto në grup me Pallatin Federal në sfond, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch , duke ju rferuar mediav helvetike

Këtë vit, është radha e Ignazio Cassis. Ticino u zgjodh President i Konfederatës në fillim të dhjetorit. Dhe duke qenë se këshilltarët federalë shpesh marrin trenin, liberal-radikali zgjodhi ta ilustronte atë me një motiv që të kujton hartat e lidhjeve hekurudhore.

Prandaj, shtatë anëtarët e Këshillit Federal dhe kancelari Walter Turnherr përfaqësohen në një hartë, sipas vendeve të tyre të origjinës.

Prisni një minutë … pse tashmë dihet subjekti, një ditë para 1 janarit?

Sepse në natën e Vitit të Ri, ekipi i mediave sociale të Këshillit Federal ndau videon e krijimit në kanalin zyrtar të Këshillit Federal në YouTube. Ndoshta shumë shpejt, sepse nuk është ende i disponueshëm në faqen zyrtare « admin.ch ».

Fotoja kishte ngjallur tashmë diskutime të nxehta që më parë. Ignazio Cassis donte ta bënte foton në stacionin e Bernës. Propozimi u refuzua dhe u zëvendësua nga ky fotomontazh.

Derniers articles