23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Covidi ne Shkolla te Zvicres: Nga e hëna nxenesit në Gjenevë do shkojnë në shkollë në baza vullnetare

Gjenevë, 17 dhejtor -Nxënësit e shkollës fillore do të mund të qëndrojnë në shtëpi javën e ardhshme Autoritetet e morën këtë vendim të enjten përballë numrit të lartë të karantinave dhe pacientëve me Covid tek nxënësit e shkollave. Anulohen kampet e muajit janar. Në Gjenevë, nxënësit e shkollave fillore të rregullta dhe të specializuara do të mund të qëndrojnë në shtëpi nga e hëna 20 deri të enjten 23 dhjetor, thuhet ne njftimin nga autoritetet e kntonit të Gjenevës qe ka marrur sot redaksia e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Megjithatë, prindërit do të kenë një zgjedhje, pasi shkollat ​​fillore do të mbeten të hapura. Mësimi do t’i kushtohet përforcimit pedagogjik. Progresi i programit shkollor do të ndalet, thanë autoritetet të enjten pasdite. Vendimi është marrë për shkak të numrit të madh të fëmijëve të prekur nga Covid, qoftë për shkak se janë të sëmurë ose për shkak se janë në karantinë. Kur u kontaktua, zëdhënësi i Departamentit të Mësimit Publik, Pierre-Antoine Preti, vuri në dukje se fëmijët përbëjnë një kategori të popullsisë që nuk është e vaksinuar.

« Vendimi i lejon disa të lehtësohen, duke shmangur një mbyllje drastike të shkollave. » « Masa, opsionale, synon të sigurojë disa prindër që kanë frikë, me të drejtë, se fëmijët e tyre mund të infektojnë gjyshërit në kohën e Krishtlindjeve, » shton Laurent Paoliello, zëdhënës i Departamentit të Shëndetësisë.

Prindërit kanë një ditë pune për t’u organizuar. Dhe tre ditët e fundit të shkollës janë kohë argëtuese, por jo dërrmuese për sa i përket mësimdhënies”. Pse është i vetmi që shqetësohet? “Në Ciklin e Orientimit vaksinohen disa të rinj.

Adoleshentët janë më rehat me gjestet penguese dhe mbajnë maskën, vazhdon Laurent Paoliello. Gjithashtu, programi vazhdon edhe në shkollën e mesme.” Zëdhënësi shton se nëse Konfederata merr masa më të rrepta të premten, kantoni do të përshtatet.Aucune description disponible.

Derniers articles