22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Situata në Izrael dhe territorin e pushtuar palestinez: Zvicra ngre një grup punues për zhvillimet tragjike në Lindjen e Mesme

Bernë, Situata në Izrael dhe territorin e pushtuar palestinez: Zvicra ngre një grup pune Përballë situatës së paqëndrueshme që mbizotëron në Lindjen e Mesme, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve te DFAE ne Bernë.

Ignazo Cassis: Zvicra duhet të jetë në gjendje të veprojë shpejt dhe në mënyrë të koordinuar

Dy ditë pas fillimit të sulmeve të Hamasit kundër Izraelit, kreu i Departamentit Federal të Punëve të Jashtme (DFAE) vendosi të krijojë një grup pune për të monitoruar sa më mirë situatën dhe për të marrë vendimet e nevojshme.

Me kërkesë të DFAE, SWISS po kryen një fluturim të dytë special Cyrih – Tel Aviv – Cyrih sot, të mërkurën 11 tetor, si dhe një të tretë të enjten më 12 tetor, për rreth 215 persona secili. Që nga 10 tetori, SWISS kishte riatdhesuar gjithsej 218 persona në Zvicër. 

DFAE  rekomandon që shtetasit zviceranë të kontrollojnë gjithashtu opsionet e tjera komerciale të fluturimeve, si dhe mundësitë e tjera të nisjes. Nga ana e saj, DFAE po shqyrton zgjidhje të tjera për të ofruar ndihmë ndihmëse për shtetasit zviceranë në Izrael që dëshirojnë të largohen nga vendi.

DFAE është gjithashtu në kontakt me vendet partnere për mundësitë e nisjes. DFAE do të komunikojë përsëri sapo të jenë të disponueshme opsionet e tjera. Ai nuk parashikon një largim të organizuar të shtetasve zviceranë nga Izraeli.

DFAE aktualisht po shqyrton informacionin në lidhje me shtetasit izraelitë të mundshëm të zhdukur ose të vdekur, të cilët gjithashtu kanë shtetësi zvicerane dhe është në kontakt me autoritetet lokale në lidhje me këtë. Këshillat e udhëtimit të DFAE për Izraelin të publikuara në internet korrespondojnë me vlerësimin aktual të situatës. Ata kontrollohen vazhdimisht.

Derniers articles