18 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Nga punimet e Kongresit te XIV-të Europian te AMFE ne Shkup. Ministri i shendetesise Sali dhe presidentja Dollenberg: Te vazhdoje kjo tradite bashkepunimi me mjeket evropiane

hkup, 23 qershor -Sot ne Skup u mbajtë me sukxsese Kongresi i XIV-të Europian nga Federata Mjekët Shqiptarë Europë , me udhëheqjen e shkëlqyer të mjekëve si dr.Gazmend Berisha dhe dr.Aurora Dollenberg , të cilët treguan gatishmëri dhe përkushtim maksimal në përmirësimin e gjendjes së shëndetësisë mbarë shqiptare. N ekee kongres muaren pjese edhe autortete nga Qveria e hkipit zrtar te rpire nga minsitri i Shendetsise Bekim Sali, njofton gazate zvicerane Le Canton27.ch

Ministri  shendetesise Bujar Sali: Kenaqësi e veqant të bashkepunosh me presidenten e AMFE dr.Aurora Dollenberg dhe te jesh  ne mesin e mjekëve që të ndërtojnë duke ndarë njohurit për të qenë nga të suksesshëmit !

Paneli i sotëm, dedikuar të rinjve dhe shëndetit mendor, që ishte organizuar me iniciativën e bashkëshortes së Presidentit të vendit, ngërthen temë jashtëzakonisht të rëndësishme, për të cilën duhet folur sa më shumë, që kështu ta nxisim ndërgjegjësimin individual dhe kolektiv për kujdesin e shëndetit mendor.

Ministria e Shëndetësisë se Maqedonise se Veriut e rpire nga minsiri Salli,  përveç që e vlerësua shumë këtë aktivitet,  kane lënë derën e hapur dhe dorën e shtrirë për cilëndo trajtë dhe nivel të bashkëpunimit që hap perspektiva të reja, që ofron risi dhe mundëson cilësi. Ministri i shendetesise Sali dhe presidentja Dollenberg: Te vazhdoje kjo tradite bashkepunimi me mjeket evropiane

« Sot kisha kënaqësi të marr pjesë në hapjen e kongresit të radhës Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Europë. Edhe pse përcaktori etnik në mjekësi nuk është elementi më i rëndësishëm, më vjen mirë që mjekët shqiptarë janë tubuar rreth një asociacioni të këtillë dhe që me kaq përkushtim ndihmojnë në avancimin e dijeve shkencore të mjekësisë, nga e cila përfitojnë të gjithë. Organizimi i Kongresit të Federatës së Mjekëve Shqiptarë në Europë sot në Shkup është një mundësi e re për të dëgjuar dije të reja, për të këmbyer përvoja të panjohura dhe për të zgjidhur probleme që janë paraqitur ndërkohë në shëndetësi. Duke qenë i fokusuar në shëndetësinë post-COVID, ky kongres shndërrohet në ngjarje jashtëzakonisht të rëndësishme për sistemin tonë shëndetësor. », ka theksuar minsitri Bujar Sali
« Në fjalimin tim theksova se në kuadër të Programit për kujdes shëndetësor ndaj personave me çrregullime mendore, i cili përgatitet nga Ministria e Shëndetësisë në bazë vjetore, parashikohet zhvillimi i qendrave të shëndetit mendor si formë trajtimi jashtinstitucional, kjo në përputhje me rekomandimet e OBSH-së. Së fundmi, është hapur dhe funksionon Qendra e Shëndetit Mendor në Koçan dhe janë duke u bërë përgatitje për hapjen e qendrave të tilla në Kërçovë, Manastir e Shtip. Po ashtu, planifikohet hapja qendrës së shëndetit mendor që do të jetë e dedikuar posaçërisht për të rinjtë… » ka thene pas punimeve kongresit ministri  i shjendetsise z.Sali per gazeten zvicerane Le Canton27.ch
Falënderim i veçantë për lideren dhe meritorën e këtije evendiment Dr.Aurora Dollenberg nga Gjermania, dhe të gjithë atyre që ndanë me ne njohurit e tyre. “Kongresi i 14-të i Federates së Mjekëve Shqiptar në Europë (AMFE)”, nder dhe kënaqsi që isha prezente në këtë organizim mjekësor të realizuar sot në Shkup.
Falemnderim i veqant për lideren e kësaj organizate – Dr.Spec Aurora Dollenberg– specializante në mjekesine urgjente, familjare dhe gjithashtu psikoterapeute, e cila ushtron profesionin në Gjermani, ndër te gjitha nje njeri plot zemer dhe tejet human!

Derniers articles