20.8 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Ditëlindja e Haqës

Haqif Haziri, biznesmen dhe humanist i  johur nga (Bujanoca) Zvicra

 

Ditëlindja e Haqës

I ka mbushur Haqa plot 59 vjet,

E duket t’i ketë më pak se 40-të.

Nuk e lodhin vitet, punët në biznes,

e tij, një botë me sukses.

 

Jeton sikur bleta i lidhur për punë,

Me fëmijë dhe miq, që i do aq shumë.

Kënaqet kur ata i sheh n’lumturi,

Edhe pse vet struket në pleqëri.

 

Humaniteti e tij, nuk ndalet askund,

Si dhe për vendlindjen, që e do pa fund.

Këtë traditë të mirë e ka trashëgim,

Nga të parët e tij, tashmë në amshim.

 

Kulturën dhe artin, si edhe studentë …

Nuk i kap kalemi të mirat e Pribocalisë,

Të jetojë sa malet e larta të Malësisë.

E mbyllim këtë vjershë, sa për të uruar,

Ditëlindjen e Haqës, për shumë vjet gëzuar!

Sevdail Hyseni

Derniers articles