12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Skender Salihi, deputet në Gjenevë fton mërgimtaret t’i bashkangjiten aksionit për ndertimin e një shtëpie te nje familje kosovare pa strehë

Gjenevë, 4 gusht -Skender Salihi, pos si police dhe deputete ne  Këshillin e Madh në Kantonin e Gjenevës se fundit ka marrur edhe nje rol, mision tjeter,  humanitar, për t’i ndihmuar skamnoreve, kesaj radhe ndertimin e nje shtepie të nje familje shqiptare ne Gjilan. Prandaj, ai përmes ATV dhe gazetes zvicerane Le Canton27.ch fton mërgimtaret për silidarizimi, t’i bashkangjiten ketij aksionit humanitar.

  • z.Deputet, sivjet ne kantonin e Gjeneves kemi kater deputetë. Jeni të kenaqur per keto suksese dhe cfare donë të thotë për një shqiptar dmth me zviceran me origjinë ng Kosova te jeni deputet. Shkurt, cilat janë detyrat e juaja?

Skender Salihi: Po, jem katër deputetë me origjinë kosovare. Është e vertet se jam krenar që u zgjodha dhe falënderoj komunitetin për mbështetjen e ti. Roli im si deputet është të vendos ligje dhe/ose t’i ndryshoj ato. Në shtesë, i detyrohem komunitetit për një pjesë të madhe të suksesit tim dhe unë angazhohem të mbështesim komuinitetin tonë  shqiptarë.

  • Njekohesish ju me profesion jeni police ne departsmentin e hetimeve. Si ia arrini gjitha ketyre angazjimeve besa edhe pergjegjesive?

Skender Salihi: Po, jam polic dhe deputet në Këshillin e Madh të Gjenevës. Megjithatë, kam edhe detyra të tjera në përvojën time. Gjej kohë për secilën nga misionet e mia, sepse i kryej të gjitha me predikim.

  • Jashte punes profeionale ne politike dhe hetime, merreni edhe aktivite thera sa di une. Ketyre diteve keni ndermare nje iniciative per mergimtsret sidomos styre « sans pspeier » (pa letra) . E kam fjalen keni fillusr nje mocion t’i i ndihmoni kesaj kategire te migrantve te cilet me vite wendrojne ne Gjeneve, Zvicer?

Skender Salihi: Vërtet, kam paraqitur, ne qershor 2023, një propozim para Këshillit të Madh të Gjenevës, duke kërkuar nga autoritetet kompetente të bëjnë të nevojshmen në afatet më të shkurtra për të lejuar legalizimin e personave që kanë dorëzuar dokumentacionin e tyre në kuadër të operacionit « Papyrus ».

  • Perveq kesaj keni fillusr nje aksion bumanitar me komunitetin shqiptare per te ndihmuar skamnoret, te varfurit pa kulem ne Gjilan sa di. Ku keni arrite me kete mision?

Skender Salihi: Në të vërtetë, kam bërë një thirrje për dhurate, me qëllim ndërtimin e një strehe për një familje kosovare që jeton në Gjilan. Unë besoj se komuniteti ynë është i fortë dhe ka detyrë morale të ndihmojë njëri-tjetrin. Llogaris në mbështetjen e të gjithë bashkatdhetarëve për ta përkrahur këtë projekt. Gjithashtu, projekti drejtohet nga shoqata « Citizen of Kosova », e cila unë jashtë pres me miqtë dhe vëllain tim, Regjep Shefkiu, Arjan Nuhiu dhe Leutrim Salihi.

Derniers articles