19 C
Berne
lundi 22/07/2024

COVID-19 / Zvicra e heq Luginen e Preshevës nga lista e « vendeve me rrezik »

Masat e pjesshme të papunësisë u zgjatën nga e enjtja Këshilli Federal do të zgjerojë katalogun e masave të aplikuara tashmë që nga Dhjetori përmes ligjit Covid-19 në fushën e zvogëlimit të kohës së shkurtër të punës dhe orëve të punës (RHT). Këshilli Federal zbatoi të Mërkurën vendimet e marra nga Parlamenti në Dhjetor sipas ligjit Covid-19. Periudha e pritjes eliminohet dhe praktikantët do të jenë në gjendje të përfitojnë nga RHT, njofton ATS, transmeton gazeta zvicerane në shqip « Le Canton27.ch »

Karantina e detyrueshme për Spanjën dhe Portugalinë Zyra Federale e Shëndetit Publik (OFSP) publikoi të mërkurën emrat e 15 rajoneve dhe vendeve shtesë në listën e saj.

Sidoqoftë, karantina është hequr në vendet e tjera. Karantina do të jetë e detyrueshme nga 1 shkurt për udhëtarët nga 15 rajone dhe vende shtesë. Në shtetet fqinje, këto janë në Francë, rajoni Provence-Alpes-Côtes d´Azur, në Italisht, Emilia-Romagna dhe Friuli-Venezia Giulia, Thuringia në Gjermani dhe Salzburg në Austri. Spanja, Portugalia, Izraeli Të reja në listën e botuar të Mërkurën nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (OFSP): Spanja, Portugalia, Malta, Monako, Sllovakia, Estonia, Qipro, Izraeli dhe Libani. Karantina e detyrueshme është e vlefshme nga e enjtja për udhëtarët nga Brazili.

Nga ana tjetër, karantina e detyrueshme hiqet të Enjten për Kroacinë, Serbinë, Danimarkën, Luksemburgun dhe Gjeorgjinë.

Per dallim nga hera e fundit Zvicra, ka heqeur ndyrshuar listen e venve qe parasqesin reezik nga COVID-i9. Keshtu Serbia eshte hequr nga  lista e « vendeve me rrezik » i cili i vend qe nga 15 dhjetori, para festave te Vitit te Ri qe gati 5 jave ka qendruar ne kët listë. E tham se Zvicra e heq Luginen e Preshevës nga lista e « vendeve me rrezik », sepse ne Zvicer sot jetojne dhe veprojne mbi 20 mije shqiptare nga kjo province ne Serbi, q esigurisht ky lajm ju bie ne sy tze cilat gajte festave ne vendolindje paguan shjtrenjte testin e viksinave , nje duke shkuar dhe nje duke u kthyer ne Zvcër, ka shkruar gazeta zvicerane në shqip « Le Canton27.ch »

 

Derniers articles