17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Vucic deshtimin e tij KS te OKB-së përballe Kurtit, po e mbron para popullatës serbe me deklaratat e opozites kosovare dhe portalet e tyre, me ish, ishat (bivsi, bivsi..)

Bernë, 9 shkurt -Paraqitja e shkëlqyeshme e kryeministrit shqiptar Abin Kurti dje në Këshillin e Sigurimit të OKB-së është komentuar në mënyra të ndryshme në Kosovë. Opozita kosovare me mediat e tyre ka kritikuar sikur edhe Vucic dhe mediat serbe ne Beograd.  Opozita kosovare me mediat e tyre  versbhuan menejhre pas nje deklerate te « Baba ramës » (kreyministrit aktual te Shqipërsë) shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Pse mediat serbe te Vucicit publikojne deklaratat e funksionareve kosovarë të « bivsi, bivsi… » (Me ish-at, ish-at)

Por Vucic deshtimin e tij KS te OKB-së perballe Kurit, po e mbron disi para popullatës serbe me deklaratat e opozites kosovare dhe portalet e tyre, me ish ishat.. Mediat serbe duket se ka mesuar cilat media t’i citojne, kupto ato te cilat shkruajne zih e mezi  për shtetine  Kosovës, portlae keto cilat jane te bossëve politik te opozites ose financohen nga Serbia dhe Rusia.

Për ta fshehur deshtimin e Vucicit ne KS te OKB-së televizonet e presidentit serb të ashtuquajtur « Republika e Serbisë », hoqën transmetimi direkt kur kryeministri i Republikes se Kosovës Albin Kurti nisi fjalimin në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-s. Nuk eshte per t’u habitur, sepse edhe ne Kosovë disa tv te cilat tashme njihen si te opozites nuk e kane emetuar fjalimin histroik te kryemunistrit te tyre Albin Kurti?!

« Besa Kabashi-Ramaj tha se Serbia ka epërsi në Kombet e Bashkuara pasi që është anëtare, dhe e ashtuquajtura Kosova nuk është… » (Besa Kabaši-Ramaj je kazala da Srbija ima superiornost u Ujedinjenim nacijama pošto je članica, a tzv. Kosovo nije.);   « Ish-kryeministri Avdullah Hoti (si dhe Rama) vlerësuan se mbledhja e mbrëmshme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së ishte krejtësisht e panevojshme për Kosovën… » (Bivši premijer Avdulah Hoti (kao i Rama) ocenio je da je sinoćnji sastanak Saveta bezbednosti UN bio potpuno nepotreban za Kosovo. ); « Deputeti i PDK-së, Rašit Ćalaj, thotë se Kurti ka shkaktuar reagime ndërkombëtare me lëvizjet e tij jokonsistente për dinarin, transmeton Ekonomi online. » (Rašit Ćalaj, poslanik DPK, kaže da je Kurti svojim neusaglašenim potezima u vezi sa dinarom izazvao međunarodne reakcije, prenosi Ekonomia onlajn.), shrkuan gazeta zvicerane  Le Canton27.ch

Kryeministri Kurti mbreme ne OKB e « sfidoi » presidentin serb Vucic duke i thene: E ftoj që sot këtu të nënshkruajë marrëveshjen dhe te ndal diskriminim e shqiptareve dhe spastrimet etnike ne Luginen e Presheves! Fjalim historik i Albin Kurtit ne OKB, foli si Fan Noli ne vitin 1917 ne Gjeneve i cili kerkoi anetaresimin e Shqipërise në Lidhjen e Kombeve, qe ju kishin drejtuar presidenteve amerikan dje Wilson dhe sot Bajden. Kurti ne seline e OKB-se ne takime me zyrtare te kesaj organizate boterore ka kerkuar anetaresin e Kosoves ne Kombet e Bashkuara, ka shkruar gazeta zvcierane Le Canton27.ch sipas se ciles Albin Kurti dje ne KS te OKB-së e ka bere Vucicin me fol vetmevete!

Seanca e djeshme ne KS te OKB-së për Kosovën ishte autogol për Sebrinë !..

« Ky takim «tête à tête» ne OKB mes Kurti dhe Vucic, ku dy palët dhane informacione mbi zhvillimet mbi ngjarjet e fundit ne vendet e tyre, ku ky i fundit me shume beri fushatë dhe propagande ne stilin tashme te njohur te Serbisë. Mes Vucic dhe Kurtit pat mospajtime dhe fërkime sidomos rreth (mos) perdorimit e dinarit ne Republiken e Kosovës. Sulet e Serbise dhe opozites kosovare duket te pakuptima ndaj Kurti për eliminimin e dinarit te Miloshvicit nga Kosova. Do perkujtuar se kryeministri Kurti nuk kishte kerkuar heqjen e dinarit nga Serbia apo vënien e lekut shqiptar ne Luginen e Presheves, por thjesht largimin nga vedi i tij, nga Kosova… » ka thëne analisti  nga Lugina e Preshevës

Sipa sanlsiteve nga Kosova «Kosova apo Albin Kurti duhet falenderuar Vucicin dhe Serbisne qe kishte ftuar KS te OKB-së për nje seance te tillë, meqe mbremë aty u be edhe me shume sensibilizimi i ceshtje sse Kosovës ne arenën nderkombëtare, sidos deshtimi i terroristeve serbe ne Basnjksa me 24 shkrut te vitit te kaluar, sulm ky i cili ishte lane anash qellimisht nga Serbia dhe gati i harruar nga nderkombëtaret.. Nese do te ishte ndeshje futboll i mes Kurtit dhe Vucic, sigurish fitorja do ishte e Kurtit me tetë me dy. Thënë shkurt, seanca e djeshme ne KS te OKB-së për Kosovën ishte autogol për Serbinë !.. »

 

 

 

 

Derniers articles