22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Cudira në Kosovë. Në Deçan formohet një lëvizje për braktisjen e fesë krishtere dhe islame

Siç u raportua pak më parë, në komunën e Deçanit ka ngjarë një ndodhi e çuditshme. “Ne e kemi fillu këtë iniciativë që të shkëputemi nga islami” – thotë një tjetër. Ndërsa një tjetër thotë se është jo vetëm kundër islamit, por edhe kundër krishterimit. Kësaj i thone kur ske cfare me bërë, luaje derën,  citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Dhjetëra burrat janë mbledhur dhe kanë formuar një këshill inicues, i cili do të formojë një lëvizje për braktisjen vullnetare të fesë islame.

“Përfunduam me fenë islame, nuk jemi më në këtë drejtim” – thotë njëri nga të pranishmit, teksa të pranishmit duartrokasin pas kësaj kumtese. Ndërsa një tjetër e sqaron edhe më qartë krejt objektivin e nismës.

Derniers articles