28.2 C
Berne
vendredi 19/07/2024

Shqipëria e Ismajl Qemajlit ne rrezik ! Shqiperia e Edi Ramës po zhduket: Vendi ka humbur 17% të popullsisë që nga viti 2011 dhe eksodi me mbi 1 milionë tjere ne vendet perendimore

FATI SHQIPERISE NË RREZIK / Shqipëria e Edi Ramës ne rrezik, po zhduket: Vendi ka humbur 17% të popullsisë që nga viti 2011 dhe eksodi me mbi 1 milionë tjere ne vendet perendimore. Kosova, sot ka banorë më shumë se Shqipëria!

Në vitin 2011 kishte vetem 66 serbë, kurse ne Shqiperine sotme të Edi Ramës ke 584 serbë?!

Sipas të dhënave të Byrosë së Statistikave, në Shqipëri jetojnë 2.4 milionë banorë. Krahasuar me regjistrimin e fundit në vitin 2011, numri i banorëve është zvogëluar për 419 mijë persona. Kjo zbrastesi e banorëve ne Shqipëri pritet te plotesohet me 40 mije afrikanë, qe pas nëntë muajsh mund të dyfishohet, të jet edhe po aq, ku do te kemi nje Shqiperi multietnike dhe multikolorite, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Sipas regjistrimit, në Shqipëri jetojnë 584 serbë, ndërsa në atë të mëparshëm nga viti 2011, vetëm 66 janë deklaruar si serbë.

Sipas regjistrimit, 2.186.917 persona janë deklaruar si shqiptarë, 23.485 si grekë, 12.375 si egjiptianë. Sipas të dhënave, 99.4 për qind e popullsisë janë shqiptarë. Sa i përket besimit fetar, 1.101.718 banorë janë deklaruar të fesë islame, 115.644 janë bektashi, 201.530 katolikë dhe 173.645 ortodoksë.

Muslimanë: 1.101.718
Bektashi: 115.644 janë bektashi
Katolikë: 201.530 katolikë
Orotodoksë: 173.645
Ateistë: nuk ka shifer

Derniers articles