28.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

OKB përshëndetën denimin e zyrtarëve kosovarë të cilët ishin përfshirë në rrëmbimin e kritikëve të presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan

Bernë, 22 prill -Në një raport të lëshuar nga Sekretari i Përgjithshëm më 12 prill 2022 OKB-ja përmend dënimin e zyrtarëve kosovarë në rastin e inteligjencës turke si përparim në sundimin e ligjit në vend. OKB përshëndetën procedurat gjyqësore kundër zyrtarëve kosovarë të cilët ishin të përfshirë në rrëmbimin e kritikëve të presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan nga Organizata Kombëtare e Inteligjencës së Turqisë (MIT), raportoi Nordic Monitor, njftopnm agzeta zvicerane Le Canton27.ch

Në një raport të lëshuar nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së më 12 prill 2022 mbi punën e Misionit të Administratës së Përkohshme të OKB-së në Kosovë (UNMIK), konfirmohet dënimi i zyrtarëve kosovarë që ndihmuan inteligjencën turke të rrëmbenin gjashtë shtetas turq në një operacion klandestin. u përmend si pjesë e zhvillimit të sundimit të ligjit dhe të drejtave të njeriut në Kosovë.

Sipas OKB-së, Gjykata e Apelit në Kosovë ka konfirmuar “akuzat për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar kundër ish-drejtuesve të Agjencisë Kosovare të Inteligjencës, Departamentit për Shtetësi, Azil dhe Imigrim në Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Drejtorisë për Migrim dhe të Huaj. përkatësisht në Policinë Kufitare të Kosovës”.

Vendimi, i dhënë më 17 dhjetor 2021 nga Departamenti Special i Gjykatës së Apelit, vërtetoi një vendim të mëparshëm të Departamentit Special të Gjykatës Themelore të Prishtinës në lidhje me dëbimin në mars 2018 të gjashtë kritikëve të Erdoganit nga Kosova në kundërshtim me ligjet e Kosovës. .

Autoritetet kosovare filluan ndjekjen penale, aktakuzat dhe procedurat gjyqësore pasi gjashtë shtetas turq u nxorën ilegalisht nga vendi nga agjencia turke e inteligjencës në mars 2018, me sa duket të ndihmuar dhe nxitur nga disa zyrtarë kosovarë.

Derniers articles