22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Mjekja shqiptare ne Gjermani Dr. Aurora Dollenberg: Me Paxlovid, fundi i pandemise CoVID-19 kah mesi i ketij viti!

Berlin, 6 shkurt -Paxlovid të prodhuar nga kompania Pfizer. Në një intervistë për televizionin Klan, mjekja Aurora Dollenberg tha se efektet e këtij medikamenti janë premtuese, transmeton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Sipas mjekes se njohur shqiptare ne Rbrope dr.Dollnberd qe njeherit eshte edhe presidente e Frderstes e Mjekeve Shqiptare ne Evrope, pandemia shekullore CoVID-19 mund t’i vije fundi kah mesi i ketij viti.

Deri tani është treguar se 90% e rasteve me simptoma të rënda kanë qenë të shtruar në reanimacionet e spitaleve, pas marrjes së Paxlovid, që në ditët e para të shtrimit në spital është parë që mbi 90% e tyre kanë patur një përmirësim të shpejtë. Pas 5 ditëve terapi me Paxlovid dy kokra në ditë, pacientët kanë pasur një zhvillim kaq të mirë që pas 1 javë kanë dalë nga spitali”.

Por a do të sjell fundin e pandemisë, futja e këtij medikamenti trajtues?

“Fundi i pandemisë me të vërtetë do arrihet në qoftë se tre shtyllat do respektohen, që nga masat mbrojtëse, marrjen e vaksinës dhe në rast se infektohemi kemi Paxlovid, kjo do shënonte fundin e pandemisë në mesin e vitit 2022”.

Gjermania e ka futur Paxlovid vetëm për përdorim spitalor, ai nuk gjendet në farmaci dhe as jepet nga mjeku i familjes.

Derniers articles