16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Foto e rrallë e Nënë Terezës, kur ajo ishte në moshën 2-vjeçare

Gonxhe Bojaxhiu, e njohur botërisht si Nënë Tereza ose Shën Tereza e Kalkutës është nobelistja shqiptare që pjesën më të madhe të jetës së saj ia kushtoi bamirësisë.

E shkrepur në vitin 1912, kjo fotografi  i përket Nenë Terezës kur ishte vetëm 2 vjeç. Fotoja e rrallë është siguruar nga gazeta zvicerane në shqip “Le Canton27.ch”

Sipas gazetes zvicerane,  fotoja e siguruar në Biblioteken Ndërkombëtare të OKB-së, është pjesë e lojës shperblyese: Doni të fitoni 100 euro, shume lehtë: Gjeni kush është kjo vajzë në foto ?

Nënë Tereza, Nobelistja shqiptare, njihet për angazhimin dhe përkushtimin e saj saj paqësor dhe humanitar me njerezit e varfër në Kalkuta të Indisë dhe jo vetëm.

Nënë Terezës, me shtat të vogël, por me besim shkëmbor, të patundur, u bë e madhe dhe na beri te medhen je si kobm fale punes, misionit te saj paqesor duke u shndrruar si një nga urat ndërlidhëse të njohjes së shqiptarëve në botë, shkruan gazeta zvicerane.

Derniers articles