20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Anna Jobin, presidente e Komisionit Federal të Medias (COFEM)

Berne -Anna Jobin, presidentja e re e Komisionit Federal të Medias (COFEM). Këshilli Federal e zgjodhi atë në këtë post në mbledhjen e 11 qershorit 2021. Presidentja e re për Komisionin Federal të Medias Anna Jobin eshte zgjdhur presidentja e re e Komisionit Federal të Medias (COFEM). Këshilli Federal e zgjodhi atë në këtë post në mbledhjen e 11 qershorit 2021, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Anna Jobin, 38, është një studiuese e asociuar në Laboratorin për Studime të Shkencës dhe Teknologjisë (STSLab) në Universitetin e Lozanës dhe një bashkëpunëtore e specializuar në Institutin Alexander Humboldt für Internet und Gesellschaft në Berlin. Ajo kryen kërkime dhe shkruan botime kushtuar veçanërisht etikës së algoritmeve dhe inteligjencës artificiale, si dhe qeverisjes së dixhitalizimit. Prandaj, ajo është ekspertja ideale për të koordinuar punën e COFEM në lidhje me sfidat e ardhshme të peizazhit mediatik zviceran.

Anna Jobin është anëtare e COFEM që nga viti 2020, ajo do të marrë presidencën më 1 tetor 2021. Otfried Jarren, Profesor Emeritus i Shkencave të Komunikimit dhe Medias në Universitetin e Cyrihut, ka drejtuar COFEM që nga krijimi i tij në 2013. Sipas Gjatë gjatë presidencës së tij, Komisioni Federal i Medias është bërë një organ i rëndësishëm për çështjet aktuale të politikave mediatike.

Ajo ka shkruar dokumente pozicionesh të diskutuara gjerësisht mbi shërbimin publik, ndihmën për median apo të ardhmen e mediave në Zvicër. Roli i COFEM-it I mandatuar nga Këshilli Federal, COFEM vëzhgon sistemin zviceran të medias, analizon tema specifike që lidhen me median dhe bën rekomandime për çështje specifike.

Derniers articles