14.8 C
Berne
lundi 27/05/2024

Evropianet nervoz, Amerikanja Amy Pope, një grua e parë zgjidhet në krye te Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (OIM) në Gjenevë

Gjenevë, 16 maj (Nefail Maliqi) -Kandidati i mbështetur nga presidenti Joe Biden do të marrë frenat e Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin me qendër në Gjenevë.

Amerikania Amy Pope, e afërt me presidentin Joe Biden, do të bëhet gruaja e parë që do të drejtojë Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) në Gjenevë. Me zgjedhjen e tij, Shtetet e Bashkuara treguan forcën e tyre goditëse kundër evropianëve të hënën, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Të hënën 175 shtetet anëtare morën pjesë në raundin e parë të votimit të fshehtë në takime me dyer të mbyllura.

Zëvendësdrejtoresha e IOM-it, Amy Pope, ish-këshilltare e Shtëpisë së Bardhë e mbështetur nga Presidenti Joe Biden, fitoi garën me 98 vota, ndërsa presidenti aktual, António Vitorino i Portugalisë, mori 67 vota.

Organizata Ndërkombëtare e Migrimit tha se zonja Pope do të jetë gruaja e parë që drejton organizatën kur të fillojë mandatin pesëvjeçar më 1 tetor.

Kjo grua 49-vjeçare, numri dy në institucion që nga viti 2021, nuk kishte nevojë të drejtohej në një fletëvotim të dytë. Pasi doli e para, ajo mundi të mbështetej në tërheqjen e portugezit në largim Antonio Vitorino, pranë Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres dhe u zgjodh me aklamacion.

Evropainet e zemëruar
Shtëpia e Bardhë do të ketë vënë peshën e saj për të rimarrë një mandat të mbushur tradicionalisht nga një shtetas amerikan. Diçka për të mërzitur evropianët.

Të përballur përsëri me një krizë migracioni, zoti Biden dhe sekretari i tij i Eta Antony Blinken thirrën javën e kaluar për të votuar për këtë ish-këshilltar të presidentit.

Derniers articles