1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

Ambasadorja Audrey Glover (ODIHR) me Tiranë kritikon Qeverine dhe mediat e Ramës per zgjedhjet e djeshme në Shqiperi, ishin te njëanshme dhe jotransparente. Po ashtu gazetarët u sulmuan

Tirane, 15 maj -Audrey Glover, kryetarja e misionit të vëzhguesve të ODIHR-it me përfaqësuesit e KiE dhe PE në një deklaratë për mediat duke paraqitur raportin paraprak të zgjedhjeve të 14 Majit, është shprehur se është e vështirë të thuhet që në Shqipëri u mbajtën zgjedhjer po eme nje ser telashesh, presione, abuzime dhe kërcnime ndaj votuesve dhe  gazetareve.

« 40 % e votuesve jane jashte vendit. Raportimet për vjdedhja dhe blerja e votave si dhe presioni mbi administratën ne zgjedhjet e djehsme ne Shqiperi jane shqetësuese per komunitetin nderkombëtar… » ka thene nj.Glover nga ODIHR, citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Per ke jane zgjedhjet per popullin apo politikajt, kjo nuk u deshmua ne keto zgjefhje te 14 maj 2023.. » ka thëne sot amabsadroja Audrey Glover, kryetare e misionit të vëzhguesve të ODIHR-it e cila krtikoi qeverine Rama dhje emdiat e tija per mostrasnparente dhe kërcnim te gazetareve, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Lidhja e mediave me pushtetin e Rames dhe raportimet te njeanshme ishin shqetësim tjeter po ashtu ne zgjdhjet e djeshme ne Shqipëri. Sipas znjGlover  « Partia ne pushtet kishte gishtrinj drejpersedrejti ne autonominë editoriale te mediave…Po ashtu ka pasur sulme ndaj gazetarev. Mediat e pushtetit nuk ishin profesionale dhe transparente meqe kane fshehur shume informacionet, ka shtuar ajo.

« Është gjithmonë e vështirë të përshkruar zgjedhjet si të drejta, por ajo që duhet të ndodhë është se këto raste të cilave unë ju referova dhe njerëzit i përmendën gjithashtu. Duhet të konkludohet nëse janë ndjekur procedurat e duhura zgjedhore për të siguruar, se manipulime të tilla dhe kërcënimet që njerëzit morën por të votuar në një mënyrë të caktuar.  Unë mendoj se të gjitha këto duhet të ndalohen në një mënyrë apo një tjetër, sepse parandalojnë procesin zgjedhor për shumë njerëz në mënyrë që ai të jetë i lirë, njerëzit të jenë të lirë. Gjëja kryesore me njerëzit është kjo, njerëzit duhet të jenë të lirë për të votuar për atë që duan dhe jo të votojnë për dikë që u thuhet se duhet të votojnë. Mendoj se kjo është e rëndësishme dhe shpresoj gjithashtu se masa do të merren sipas legjislacionit ekzistues për tu siguruar që manipulimi të marrë fund… » ka theë nder tjera ambasadorja Audrey Glover, kryetarja e misionit të vëzhguesve të ODIHR-it

Ambassador Audrey Glover (ODIHR) in Tirana criticizes Rama’s Government and media for yesterday’s elections in Albania, which were one-sided and non-transparent. Journalists were also attacked

L’ambassadrice Audrey Glover (ODIHR) à Tirana critique le gouvernement et les médias de Rama pour les élections d’hier en Albanie, qui ont été unilatérales et non transparentes. Des journalistes ont également été agressés

Derniers articles

Delegacioni shqiptar në AP të Interpol-it në Vienë takohen me sekretarin e përgjithshëm të Interpol-it Jürgen Stock

Viene, 29 nentor (Interpol) -Në kuadër të punimeve te Asamblese së Përgjithshme te Interpol-it që po zhvillohen në Vienë ku jane tubuar mbi një...

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Dretjuesit e Interpol-Tirana në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për Le Canton27.ch pas takimit me krerët e Interpolit

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...