18 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Ambasadorja e Zvicrës në Shqipëri znj. Ruth Huber sot ka pritur gazetarin shqiptar nga Gjeneva

Tirane, 15 dhjetor -Ambasadorja e Konfederates Zvicerane në Shqipëri znj. Ruth Huber sot ka pritur gazetarin e njohur shqiptar nga Gjeneva, drejtues i gazetrs zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ambadsdorja Huber pos maredhenieve Zvicer-Shqiperi me gazetarin Nefail Maliqi i cili me shume de 20 vitesh ndjek zhvillimet e qeverise zvicerane (DFAE) ne Berne dhe ajtuvitet ne organitat nderkombetsre ne Gjeneve, kane biseduam edhe per rolin e Zvicres ne Shqiperi, pastaj per diasporen shqiptare, imazhin e tyre, per rolin e mediave per integrime, avancimin e proceseve demokratike etj…

Gjate këtij takimi pos marëdhineve te mira te Shqipërise dhe Zvicren, të cilat ambasadorja Huber i ka cilesuar te shkëlqyeshme, ështe biseduar edhe per rolin e diaspores shqiptare ne Zvicer dhe integrimin e tyre, shkruan nga Tirana gaxeta zvicerane nevshqip Ke Canton27.ch

Njekohesisht abasadorja zvicerane duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e gazetarit tone në Zvicer, duke uruar pese vjetorin e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch. Ne fund ambadsdorja Huber,  ka uruar qyetetaret shqiptare dhe zviceran ne Shqiperi dhe dissporen shqiptare ne Zvicer per festat e fundvitit!

Per gjitha keto, mund te lexoni me shume permes nje interviste ekskluzive diteve te ardhshme me ambasadoren zvicerane.

 

Derniers articles