22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Ambasadori zviceran në OKB: Kosova dhe Serbia duhet te vazhdojne procesin e dialogut ne Bruksel per t’i siguruar stabilitet dhe perspektive rajonit

Gjenevë, 23 shkurt -Ne prag të sesionit të 49-të të Këshillit të të Drejtave të Njeriut, Ambasadori Jürg Lauber, Përfaqësues i Përhershëm i Zvicrës në Kombet e Bashkuara në Gjenevë dhe znj. Barbara Fontana, Shefe e Seksionit të të Drejtave të Njeriut në Misionin Zviceran kane mbajtur një kon frence shtypi me gazetaret boteror ne Kombet e Bashkuara në Gjenevë, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch te cilen konference e ndoqi drejtpërsedrejti.

Ne kete takim të ambsadori zviceran ne OKB me përfaqesuesiri e mediave nderkombëtare z.Luaber paraqiti këndërvështrimin e Zvicres mbi punën dhe për të kontekstualizuar prioritetet zvicerane.

Krahas krizave ne bote, sidomos ne Ukraine, u deabtrua edhe për klimën, pandeminë… si dhe shkeljen drastike te te drejtave te njeriut ne disa vende ne bote, pershirë ketu edhe ballkanin, ku u prek edhe ceshtjen e Kosoves, ajo shqiptare, njofton gazeta Le Canton27.ch

Ambasadori zvceran ne OKB z.Lauber fillimisht foili për rolin dhe angazhimin e Zvicres ne sesionin e ardhshem te Keshillit te OKB-së te të drejtave te njeriut. Sesioi i 49 i Këshilli për të Drejtat e Njeriut do të mbajë sesionin e tij te radhe snga 28 shkurt deri me 1 prill te ketij viti

I pyetur nga gazetari i Le Canton27.ch rreth dilagun te Bukselit mes Kosovës dhe Serbisë, Ambasadori i Zvicrës në OKB z. Jurg Lauber tha se “qeveria jone padyshim mbështet dialogun mes Kosovës dhe Serbisë në bashkëpunim me Bashkimin Evropian dhe se ky dialog të jetë frytdhënës qe dy palët duhet zbatuar cdo marrëveshje per permsimin e mardhenive te këtyre dy vendeve fqinje..”.
Sipas ambasadorit zviceran në OKB, alternative tjeter nuk, pos dialogut mes paleve, per t’i siguruar stabilitet dhe perspektive rajonin.

Derniers articles