15.2 C
Berne
samedi 30/09/2023

Parlamenti i Kantonit të Gjeneves me kater shqiptare. Ja si u betua sot deputeti më i ri zviceran Leonard Ferati

Gjenevë, 28 prill (Nefail Maliqi) -Siq kemi raportuar ne zgjedhjet e 2 prillit ne Kanotnin  e Gjeneves, shqiptaret kane fituar 4 ulese (Xhevrie Osmani, Leonard Ferati, Arber Jahija dhe Skender Salihi) ne Parlamentin e këtij kantoni. Njeri nder ta eshte edhe Leonard Ferati (PS), deputeti me i ri zviceran, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch. Ja cfare dhe si u betua z.Ferati sot si deputete i ri me rastin e legjislaturës së tretë, 28 prill 2023.

Leonard Ferati: Unë premtoj solemnisht:

të marr si udhërrëfyes të vetëm në ushtrimin e funksioneve të mia interesat e Republikës në dritën e ndërgjegjes sime, të qëndroj rreptësisht i lidhur me përcaktimet e kushtetutës dhe të mos harroj kurrë faktin se atributet e mia janë vetëm një delegim i autoriteti suprem i popullit; të respektojë të gjitha detyrat që bashkimi ynë i ngarkon Konfederatës Zvicerane dhe të ruajë nderin, pavarësinë dhe prosperitetin e atdheut.

Pikërisht me vetëdijen e rrugës së përshkuar dhe pengesave që më ka vendosur jeta sot e bëra betimin.

Gjithashtu, me të njëjtën vetëdije dhe të njëjtën ndjenjë përgjegjësie do të përpiqem t’u shërbej sa më mirë interesave të komunitetit dhe të dëgjoj zërin e atyre që dëgjohen më pak.

Prania ime në këtë parlament është një privilegj. Megjithatë, do të ishte egoiste nga ana ime të mos përmendja të gjithë ata që duhet të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të pasur këtë lloj përgjegjësie.

Kjo është arsyeja pse unë do të përpiqem sa më shumë që të jetë e mundur që përvojën time ta bëj të arritshme për më të rinjtë, veçanërisht ata në lagjet e klasës punëtore.

Unë jam fizikisht në këtë parlament, por ju jeni me mua, sepse ju kam borxh këto zgjedhje.

*          *            *

Ouverture de la 3eme législature, 28 avril 2023.

Leonard Ferati: Je promets solennellement:

de prendre pour seuls guides dans l’exercice de mes fonctions les intérêts de la République selon les lumières de ma conscience, de rester strictement attaché aux prescriptions de la constitution et de ne jamais perdre de vue que mes attributions ne sont qu’une délégation de la suprême autorité du peuple; d’observer tous les devoirs qu’impose notre union à la Confédération Suisse et de maintenir l’honneur, l’indépendance et la prospérité de la patrie.

C’est avec la conscience du chemin parcouru et des obstacles que la vie m’a imposés que j’ai prêté serment aujourd’hui.

C’est également avec la même conscience et le même sens des responsabilités que je tacherai de servir le mieux possible les intérêts de la collectivité et de faire entendre la voix de celles et ceux que l’on entend moins.

Ma présence dans ce parlement est un privilège. Néanmoins, il serait égoïste de ma part de ne pas nommes toutes celles et ceux qui doivent redoubler d’efforts pour accéder à ce type de responsabilité.

C’est pourquoi, je tenterai le plus possible de rendre accessible mon expérience au plus jeune, notamment celles et ceux des quartiers populaires.

Ce parlement j’y suis physiquement, mais vous y êtes avec moi, car je vous dois cette élection.

Derniers articles

Ne diten e stome 30 shtator 1912 nisi mobilizimi për luftën e parë ballkanike. Serbia kishte okupuar tokat shqiptare, Kosoven dhe Maqedonine

Luftërat Ballkanike janë emri i dy luftërave ndërmjet shteteve ballkanike në vitet 1912 dhe 1913. Luftërat u motivuan nga dëshira e shteteve ballkanike për...

Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit: Largo trupat nga brezi kufitar me Kosoven!

Shkruan Edit HARXHI, diplomate Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit të largojë trupat dhe armatimet e rënda nga...

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire...

Zyrtare nga Haga: Kontribuesi me i madh i gjykates speciales SHBA-te dhe Zvicra. Rusia dhe Serbia nuk japin asnje cent. Kosova ja cfare po...

Per te funksionuar normal Gjykata soeciale per krime ne Kosove padyshim nevoitet nhe buxhet te majme, kuptohet nga komuniteti nderkombetar. Po cilat vende jane...

Berne, Mbrojtja ajrore e blinduar me nje kupolë hekuri mbi Zvicer

Berne, 28 shtator -Raporti ushtarak zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast sulmi. Një dokument i ushtrisë zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast të...