20.8 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Filantropi Lazim Destani në Lucern, në tubimin e Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qëndrore

Kreins (LU), 1 korrik -Mbrëmë nën organizimin e Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qëndrore në restorantit « Fratelli » në Kreins (LU) është mbajtur takimi tradicional me qëllim për tu njohur me anëtaret e rinj, për të lidhur apo intensifikuar bashkëpunimin në mes afaristeve dhe biznesmeneve shqiptare ne kanton dhe në Zvicër. Në këtë takim te drejtuar nga kryetari i RRBSHZQ z.Florim Useini prezentoi si anëtar nderi filantropi, humanisti dhe biznesmeni i njohur nderkombëtar Lazim Destani, njofton ATV dhe gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Rrjeti Shqiptar të Biznesit në Zvicrën Qendrore me drejtues z.Florim Useini, është themeluar në vitin 2018 si pjesë e degës së Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër

« Rrjeti ynë pati fatin e mirë që shpejtë të bashkoj e të organizoj subjekte të shumta afariste, duke përmbyllur kështu vetëm një pjesë të zotimeve fillestare. Mbase mund të themi se edhe strategjia e organizimeve tona nëpër kantone doli të ishte mjaft produktive, sepse falë komunikimeve të vazhdueshme shumë shpejt u forcua besimi, u shtua serioziteti në punë dhe brenda një kohe relativisht të shkurtër bëri që të hapet tashmë një firmë e përbashkët e aksionerëve, që e emërtuam «Union Invest AG», president i së cilës është zoti Mehdi Avdijaj… » tha ne vzahdim z. Useini, citon gazeta zvicerane Le Canton27.ch
Duke folur per misionin dhe rolin e Rrjeti Shqiptar të Biznesit në Zvicrën Qendror, ne vazhdim kryetari Useini ka thëne se « Rrjeti yne dite e sa vie po rritet, ndoshka ngadale, por me hapa te sigurt. besuar fuqishëm se bashkimi i kapitalit krijon mundësi të mëdha investimi dhe na bënë të gjithëve më të fortë, grumbulluam dhe investuam bashkë mbi një milionë CHF në patundshmëri, dhe kështu krijuam selinë tonë të re dhe dëshmuam se bashkë jemi më të fortë. Njkeohesishjt me te forte na ben edhe bashkepunimi yne me rrjetet tjeta simotra ketu ne Zvicer por edhe ato ne ballkan siq jane ato nga Maqedonia Veriore apo Lugina e Preshevës « 
Ky sukses, sipas tij, na jep kurajo që t’u bëjmë thirrje të gjitha bisnezeve të na bashkohën, për ta quar përpara projektin tonë të përbashkët.
Ne tubimin e radhes në Kreins (LU) moren pjese shume ekonomistë, arkitektë, inxhinierë, si dhe biznesmen dhe afarist te suksesesshëm.

Florim Huseini: Takimet e Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qëndrore vazhdojnë

Janë takime të rregullta në çdo fund muaji me qëllimin e vetëm për njoftim dhe bashkëpunim në mes vete. Takimin e së Premtes 30 Qershor 2023 na nderoi i madhi Lazim Destani që gjithmon e kemi pasur në përkrahje me këshilla apo sygjerime të ndryshme, njëherazi edhe Kryetar Nderi I rrjetit Global.
Kësaj radhe ishte një takim me antarë dhe afarist të Luzernit që Filantropi tregoj përvojat e tij që një afarist duhet të ketë parasysh gjatë rrugëtimit të tij në biznes apo fillimin e një biznesi të ri. Kuptohet që kishte edhe një varg pyetjesh nga më të ndryshme që me shumë modesti dhe shpirtërisht mundohej tu jepte përgjigje që të gjithëve.
Kryetari Florim Useini pas faleminderimit të afaristëve, musafirëve njoftoj shkurtimisht edhe një përmbledhje të shkurtë rrethë rrjetit dhe shoqëris aksionare, hecurin dhe rrugëtimin e rrjetit.

Takimi zgjati me një aperitiv, muhabet dhe fotografi deri në orët e vonëta tek restauranti Fratelli në Kriens me pronar antarët Jetmir Mehmedi dhe Veton Ibishi.

Me shëndet dhe respek deri në takimin e radhës.

Nëse kemi dy shtete tona ne ballkan, mos të harrojme edhe shtetin e tretë « Republikën e Diasporës » !..

Në këtë mbremje në cilesinë e anëtarirt te nderit mori pjesë  edhe humansiti dhe biznesni i njohur nderkombëtar Lazim Destani. Ai pasi uroi përshëndeti dhe ju uroi suksese kryesisë Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Zvicër dhe shumë pjesemarreshve afaristë dhe biznesmene nga viset shqiptare (Maqedonia Veriore, Kosova, Lugina e Presheves..) që jetojne dhe veprojne ne Zvicer, kryesisht ne kantonin e Luzernit, në fjalimin e tij inkurajoi biznismenët e rij shqiptar të Zvicrës Qendrore dhe me gjërë se si duhet zhvilluar biznesin e tyre, ku zhfrytëzoi pervojën e tij të madhe që ka në fushen e biznesit ne vendet e ndryshme te botës.

«Është kënaqesi kur ju shof keshtu bashkarisht, sepse te ndare nuk i kongtrobjne as procesve kobmeatre e as atyre ekonomike dhe zhvillimore. Ju jeni model edhe për organizatat tjera të bizneseve që aty-ketu veprojnë ende të ndara.. ”, është shprehur biznesmeni Destani i cli ju foli te pranishem se si mund te arrihen sukseset ne biznes, duke permendur ketu tri parime, shtylla baze (Ideja, llokagaria dhe fianancimi) per te hyre ne biznes dhe për t’ia arritur qellimeve me sukses.

Ne kete evenement ekonomik dhe afarist mori pjese edhe redaktori i gazetes zvicerane Le Canton27.ch i cili vleresoi lart organizimin dhe misionin e Rrjetit të  Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qëndrore të cilet tashme jane bere shembull suksesi dhe  integirmi në Zvicer, njekohesisht « ambasador » te kombit tone me pune e tyre te zellshme duke i kontrobouar edhe vendlindjes përmes investimeve hapjen e fabrikave dhe biznesve te ndryshme si preventivë për të penguar largimin e te rinjve nga atdheu…

Sipas gazetarit te ATV dhe Le Canton27.ch nga Gjeneva « Nese sot rrahim gjoks se ne shqiptaret kemi dy shtete, mos te harrojme se kemi edhe shtetin e tretë me emrin « Republika e Diaspores » e cila po perklujdeset ne rend te par eper fmailje t eytre ne vendln dje por edhe per zhuivllimin e vendit me investime te tyre si dhe  avancimin e procesve ekonomike ne rajon.

Ketu do përmdur disa pjesëmarres qe u nderlidhen ne debat dhe shtruan nje ser pyetjesh kryetarit  të Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicrën Qëndrore z.Florim Useini si dhe presidentit të nderit Lazim Destanit: Visar Robelli, Djemile Abduli, Ismail Beluli, Vaxhid Sejdiu, Kastriot Iseini, Xhelal Mehemti, Fimi Memeti, Fadil Hasani, Afrim Veliu etj…

Derniers articles