1.5 C
Berne
mardi 28/11/2023

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire ketu edhe irganizaten policire evropiabe (Europol) dhecate boterore (Interpol).

Keshtu Europol prrmes gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka mbeshtetur Bashkkmin Evropian ne misionin e saj kunder terrorizmit nderkombetar.

“Europol mbeshtet misionin e BE-se në parandalimin dhe luftimin e terrorizmit dhe gjitha formave të krimit të organizuar serioz. Si të tillë, ne mbështesim hetimet e iniciuara nga shtetet anëtare të BE-së..” kane deklaruar sot zyrtaret e Europol per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Sipas Europol “Marrëdhëniet tona me Kosovën udhëhiqen nga një Marrëveshje Pune e nënshkruar nga Europoli dhe autoritetet ligjzbatuese të Kosovës në tetor 2020..”

“Kjo marrëveshje e jona me Kosoven ka te beje vendosjen e marrëdhënieve bashkëpunuese ndërmjet autoriteteve të zbatimit të ligjit të Kosovës dhe Agjencisë së Bashkimit Evropian për Bashkëpunim në Zbatimin e Ligjit Ky përcaktim është pa paragjykim ndaj qëndrimeve për statusin konform vendimit te GJND-së për shpalljen e pavarësisë së Kosovës.” Ka thene zyrtaret e Europol per gazeten zvicerane Le Canton27.ch

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...