26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Policia zvicerane jep alarmin: Kujdes me telefonatat nga Shqipëria, Swisscom bllokon një numër të lartë të tyre

Bernë, 28 dhjetor -Thirrjet nga vende të ndryshme kanë vërshuar telefonat inteligjentë të zviceranëve ditët e fundit. Një ekspert dhe policia paralajmërojnë se tashmë ka reaguar Swisscom. Prandaj Policia dhe Swisscom zviceran ju keshillon, nëse merrni ndonje telefonatë nga Shqiperia apo numra të huaj të panjohur, të jeni të kujdesshëm dhe mos telefononi përsëri se mund t’ju kushtoje shtrenjt, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch, duke ju referuar FEDPOL.

Ditëve e fundit janë shtuar thirrjet e pakëndshme në telefonat inteligjentë zviceranë. Shifrat supozohet se kanë ardhur nga vende si Shqipëria, eshte ky lajm te cilin e jep gazeta zvicerane Le Canton27.ch duke ju referuar policise federale të shtetit të Zvicrës.

Sipas FEDPOL,  shumicën e rasteve ata janë mashtrues, paralajmërojn policia dhe eksperti. Ndrshe Swisscom e njohu problemin ka reguar urgjnet duke bllokuar nje seri numrash qe vijne  nga Shqipëria.

Mëshet se një telefonatë mund t’ju kushtojë shue shtrenjtë. Abuzuersit nuk jane te rinj, kane konstatuar polcia dhe ekspret zviceran te telekomunikacionit.

Policia dhe Swisscom ju keshillon: Kujdes nurmave t epanjohur mos ju përgjigjuni

NSCS nuk ka marrë asnjë raport për thirrje nga thirrje të huaja në ditët e fundit – por gjithnjë e më shumë përmes emaileve mashtruese me abonime të supozuara në Amazon, Netflix dhe Co. Fakti që telefonatat nuk raportoheshin mund të ketë të bëjë edhe me faktin që ofruesit e telekomunikacionit me sa duket vepruan shpejt. Në Swisscom, për shembull, filtri i thirrjeve u aktivizua relativisht shpejt.

“Në fakt, në dy ditët e fundit, më 26 dhjetor dhe veçanërisht në 27 dhjetor, filtri ynë i thirrjeve bllokoi dy numrat shqiptarë në 99 për qind të rasteve”, thotë zëdhënësja e Swisscom, Sabrina Hubacher, citon 20Minuten.ch

Policia dhe Swisscom zvceran ju keshillon, mëse gjithsesi vijnë telefonata nga numra të huaj të panjohur, të jeni të kujdesshëm dhe të mos telefononi përsëri.

Derniers articles