17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Në Zvicër themelohet Forumi Koordinativ i Komunitetit Musliman-Shqiptar, me kryetar Mustafe Memeti

Bernë, 23 mars -Në hapsirat e shtëpisë së religjioneve lindi në natyrshmerin e vetë organi imagjinues, Forumi Koordinativ i Komuniteti Musliman-Shqiptar, organizim ky i jetës fetare në shtetin helvetik, me seli ne Bernë. Kryetar u zgjodhe imami i nojhur ne Zvicer Mustafe Memeti, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Casnton27.ch

Pritjet e kësaj organizate janë të mëdha ku gërthen në vetëvetiun perspektiven bashkëkohore dhe inovative të komunitetit tonë në këtë nënqiell.

Çka është suprize se kjo lindje ndodhi nën frymen e harmonisë, mirëbesimit, akceptancës dhe tolerancës duke u mbuluar nga të gjitha trojet etnike si Shqipria, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Lugina e Preshevës. Dhe do të jetë një partner konstruktiv dhe i hapur për të gjitha strukturat në shtetin helvetik.

Derniers articles