16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Jeni gati për pushimet e fundvitit?..Zvicra me sygjerime për udhëtime te rehatshme. Ja cfare sigurimi nevoitet per Kosovën..

Bernë, 5 tetor -E planifikuar pushimin e vjeshtës apo ato gte fundvitit? Nëse drejtoni makinën tuaj jashtë vendit, duhet të përgatiteni për të në kohën e duhur. Rregulloret ligjore ndryshojnë nga vendi në vend. Është e rëndësishme të theksohet se. « Në disa vende kërkohet sigurim shtesë kufitar. » Këto përfshijnë, për shembull, Egjiptin, Izraelin dhe Kosovën. Prandaj është thelbësore të sqarohet paraprakisht nëse destinacioni i pushimeve është një prej tyre, njfcton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Ja  siç duhet sigurar me makinën me pushime. Në këtë mënyrë, udhëtimi në rrugë nuk kthehet në një fiasko

Sigurimi i përgjegjësisë është po aq i detyrueshëm në Zvicër sa është në të gjitha vendet e BE-së. Por a mbulon kjo edhe dëmet jashtë vendit?

Përparësitë janë të dukshme. Ata që shkojnë për pushime me makinën e tyre nuk janë të detyruar nga orari i nisjes, mund të marrin më shumë bagazhe me vete dhe janë të lëvizshëm në vend. Megjithatë, përpara se të filloni, duhet t’i përkushtoheni përgatitjeve të udhëtimit në një fazë të hershme, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Sigurimi i përgjegjësisë është po aq i detyrueshëm në Zvicër sa është në të gjitha vendet e BE-së. Por a mbulon kjo edhe dëmet jashtë vendit?

« Në thelb, fushëveprimi gjeografik i sigurimit të përgjegjësisë së automjeteve motorike nga të gjithë siguruesit zviceranë është i kufizuar në Evropë, » thotë per mediat zvicerane Jan Schöning, Menaxher i Lartë i Produkteve në FinanceScout24.

Por edhe këtu ka përjashtime. « Në disa vende kërkohet sigurim shtesë kufitar. » Këto përfshijnë, për shembull, Egjiptin, Izraelin dhe Kosovën. Prandaj është thelbësore të sqarohet paraprakisht nëse destinacioni i pushimeve është një prej tyre, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Sigurimi i përkohshëm për pushime

Ka polica të veçanta sigurimi për pushime që mund t’i merrni përpara se të udhëtoni. « I ashtuquajturi sigurim udhëtimi lidhet më pak me makinën dhe më shumë me çdo kosto anulimi, riatdhesimi, shpenzimet mjekësore jashtë vendit, bagazhet dhe mbrojtjen ligjore të udhëtimit, » shpjegon Schöning.

“Atje ju keni mundësinë e përmirësimit të përgjegjësisë dhe sigurimit pjesërisht gjithëpërfshirës për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj jashtë vendit, në mënyrë që të keni edhe sigurim të plotë gjithëpërfshirës atje”.

Krahasoni sigurimet lehtë dhe shpejt

Ndryshimi i sigurimit të makinës mund t’ju kursejë shumë para. Kjo është arsyeja pse ia vlen ta shikoni nga afër një herë në vit. Dhe nuk është aq e komplikuar – nëse e dini se çfarë është e rëndësishme.

Sipas Le Canton27.ch, me FinanceScout24, ju mund të krahasoni shpejt dhe lehtë politikat e sigurimit, të identifikoni potencialin e kursimeve dhe të merrni sigurim direkt. Kursimi nuk ka qenë kurrë kaq i thjeshtë.

Ndërprerjet jashtë vendit mund të jenë të shtrenjta. Prandaj është e këshillueshme që të kontrolloni makinën tuaj në një garazh përpara se të largoheni. Kontrolloni presionin dhe shkallën e gomave, të gjitha lëngjet si vaji, lëngu i larjes dhe ftohësi, dritat, bateria dhe fshirëset e xhamit.

“Kur udhëtoni me makinë për pushime, sigurisht që do të ishte e këshillueshme që të merrnit të paktën një paketë asistence automjeti, e cila mund të përfshihet veçmas me një klub automobilistik ose si pjesë e sigurimit të makinës ose udhëtimit”, thotë eksperti i sigurimeve për Blick. Ai ju mbron në rast të ngjarjeve fatkeqe të tilla si avari, aksident ose vjedhje.

Si është situata e sigurimit nëse udhëtoni me aeroplan me pushime dhe merrni me qira një makinë atje? « Mbulimi i sigurimit zakonisht përfshihet me një makinë me qira, » thotë Schöning. “Megjithatë, këshillohet që të kontrollohet marrëveshja e qirasë në çfarë mase zbatohet mbulimi i sigurimit dhe mbi të gjitha sa e lartë është zbritja”.

Derniers articles