26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Thaci, Veseli dhe të tjerët…cfare bënë me 17-shkurt, ne diten e pamvarësisë. Zyrtaret nga specialja tregojne se a festuan kreret e UCK-së dje ne Hagë?..

Hagë, 18 shkurt -Po behen dy pervjetor të pamvarësise së Kosovës, ku kreret e UCK-së Hashim Thaci, Kadri Veseli dhe te tjeret..gjenden ne burgun e Hagës.  Sipas mediave kosovare ata njihen si « autore te nenshkrimit » te pamvarësisë. Por cuditerish askush nuk io uroi e as nuk i vizitoi ata ne Hage me kete date historike. Kreret e UCK-së ne burg, kurse ne qytete te Kosovare anë e kend bashke me televizionet  kriste  vallja, tupani e dahirja per diten historike -17 shkurti, ka sjkruar gazeta zvicerane Le Canton27.ch
Thaci, Veseli dhe te tjeret edhe ne burgun e Hagës e uruan dhe e festuan diten e pamvaresisë
Dje ishte dite feste por edhe e zymte per kreret e UCK-së, por lajmet nga Haga kemi mesuar se ata, megjithate kane uruar njeri-tjetrin dhe festuan ashtu si munden diten e pomvaresisë ne burg.  Dita e djeshme i ngjante dites se pare kur u moren ata ne Hage, kur i lane te vetem qyteret dhe askush nuk doli tz’i percillte ose ne proteste, madje as partia e tyre. Te kujojme kur krimineli me dokumenta, serbi Miloshevic u akstradua ne Hagë e tere Serbia  ishte quar ne kembe. Nga kjo na let te kuptojme se ka patriotizem ne vepër dhe në letër!

 

Se si e ka pritur dje 17 shkurtin kreret e UCK-së ne Hagë, se a ju lerjua  feste dhe vizita ne burg?, zyrtaret e Gjykates special ne Hgae gazetes zvcerane Le canton27.ch ju jane pergjigjur se « Njësia e menaxhimit të paraburgimit e DSK-së siguron mirëqenien e të paraburgosurve në një mjedis të sigurt dhe të sigurt. Të paraburgosurve u ofrohet mundësia të kalojnë kohë së bashku dhe të festojnë festa dhe raste të veçanta në përputhje me rregullat dhe rregulloret e institucionit të paraburgimit. (« ..Detainees are provided with the possibility to spend time together and celebrate holidays and special occasions in accordance with the Rules and Regulations of the detention facility« )

« Për arsye të privatësisë, ne nuk mund t’ju ofrojmë asnjë detaj se si e kluan Ditën e Pavarësisë së Kosovës… » thuhet ne fund te fund ne njoftimit nga Haga derguar redaksisë se gazetes zvicerane Le Canton27.ch

Derniers articles