23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Të hënën e ardhshme mbahet mbledhja e tetë e përbashkët e qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë

Prishtinë, 14 qershor -Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka njoftuar se në fund të qershorit do të mbahet mbledhja e radhës e përbashkët e qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë. Por, korrespenodentja ne Prishtine e gazetës zvicerane Le Canton27.ch ka mësuar se mbledhja e tetë e përbashkët e qeverisë së Kosovës dhe Shqipërisë do te mbahet diten e hënë (20 qershor 2022). Redaksia e dine edhe qyetetin ku do te mbahet, por per momentin do ta mbaj sekret per ceshtje sigurie.
Kryeministri shqiptar Albin Kurti ka kërkuar që ministrat të kenë me prioritet çështjet që lidhen me marrëveshjet ndërshtetërore. Ka kërkuar nga ta që draft-marrëveshjet t’i kenë të gatshme deri më 10 qershor. Mbledhja e ardhshme do të mbahet në Kosovë. E fundit ishte mbajtur në fund të nëntorit të shkuar në Elbasan.
Ne ketë takimi te dy qeverive shqiptare, te teten me radhe ku do te nenshrkuahen nje ser amrrevshjes mne inters te dy palëve, pritet te marrin pjese mbi 10 ministra te Tiranes dhe Prishtines dhe mbi 300 mysafire dhe pejsemarres tjere. Ky evenement kombetar do te ndqiet edhe nga mbi 100 gazetarë vendor dhe boteror.

Derniers articles