19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Zvicra e bënë Prizrenin, qytetin e Swisscoy-it, me teleferik. Swiss-Contact nënshkruan marrëveshje me ministrin e infrastrukturës

Prishinë, 10 janar -Qyteti i i bukur Prizrenit ty ku jane të vendosur trupat e ushtareve zvicernae (Swisscoy) se shoejti do bëhet me teleferik, fal Zvicres, pas nje marrëveshje me aurotitet kosovare, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Ministrin e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, z. Liburn Aliu dhe agjencinë Zvicerane Swiss-Contact, nënshkruam marrëveshje tripalëshe për ndërtimin e teleferikut për në Kalanë e Prizrenit.
Siopas minsitrit Aliu « Sapo nënshkruam memorandumin e mirëkuptimit në mes të Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Komunës së Prizrenit dhe SwissContact për realizimin e projektit për Ndërtimin e Teleferikut në Kalanë e Prizrenit… »

« U pajtuam që të bashkëpunojmë në zhvillimin e projektit “Ndërtimi i teleferikut në Kalanë e Prizrenit” me qëllim të zhvillimit të sektorit të turizmit në Prizren, kështu duke u zotuar se do të angazhohemi që të kontribuojmë sipas kompetencave që i kemi për realizimin e këtij projekti shumë të rëndësishëm për qytetin e Prizrenit. U dakorduam  që gjatë implementimit të këtij memorandumi, të shkëmbejmë informacione dhe të takohemi rregullisht të paktën një (1) here në muaj për të vlerësuar dinamikat e zbatimit të memorandumit… » ka thëne ministri Aliu, citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

 

Ndryshe, kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj,  e ka pershëdetur marrëveshje mes ministrit ksovar dhe zviceranëve

“Sot, së bashku me Ministrin e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, z. Liburn Aliu dhe agjencinë Zvicerane Swiss-Contact, nënshkruam marrëveshje tripalëshe për ndërtimin e teleferikut për në Kalanë e Prizrenit”, ke then  z.Totaj

Derniers articles