14 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Zvicer, policia arreston nje kosovar dhe nje bjellorus per 100 krime

Lausanne, 6 prill -Policia zvicrrane ka arrestuar sot disa adoleshentë të dyshuar për rreth 100 krime. Sipas gazetrs zvicerane ne shqip te dyshuar per keto krime janë dy zviceranë, një kosovar dhe një bjellorus, të moshës 16 deri në 17 vjeç.

Të rinjtë nga mosha 16 deri në 17 vjeç dyshohen veçanërisht për vjedhje dhe thyerje automjetesh për një shumë prej më shumë se 130 mijë frangash.

Policia kantonale e Valais arriti të zbardhë 92 vepra falë arrestimit në mars të katër adoleshentëve të dyshuar për kryerjen e krimeve të shumta. Shuma e veprave penale dhe dëmi i shkaktuar shkon në më shumë se 130.000 franga.

Bëhet fjalë kryesisht për thyerje të automjeteve, thyerje dhe tentativa, si dhe vjedhje të përdorimit të biçikletave dhe motoçikletave, tha të enjten policia kantonale.

Të dyshuarit janë dy zviceranë, një kosovar dhe një bjellorus, të moshës 16 deri në 17 vjeç, të gjithë me vendbanim në kantonin e Gjeneves. Ata u morën në paraburgim.

Automjete të detyruara

Të dyshuarit u arrestuan pas një serie prej shtatë krimesh në Mattertal, luginën e Zermatt.

Hetimi ka vërtetuar se ata kanë thyer edhe 14 automjete në nëntor në Sion dhe kanë kryer 61 thyerje të ngjashme në fund të shkurtit në rajonin e Brig-Glis, Naters dhe Bitsch, pra 82 shkelje në total.

Hetimet identifikuan gjithashtu dhjetë vjedhje të tjera që nuk ishin raportuar në polici.

Derniers articles