20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Zvicër, Gjykata Federale: Akuza të rënda kundër një kosovari për detyrim seksual

Lausanne, 21 dhjetor -Gjykata Federale refuzoi ankesën e burrit kundër ndalimit të përkohshëm të urdhëruar nga drejtësia Valais pas akuzave për shtrëngim seksual dhe detyrim për prostitucion. Një kosovar i dyshuar për përfshirjen e detyrimit seksual dhe inkurajimin e prostitucionit mbetet prapa hekurave, njofton gazeta zvicerane ne shqip « Le Canton27.ch » duke ju rferuar ATS/SDA.

Gjykata e Lartë Federale refuzoi ankesën e tij kundër paraburgimit të urdhëruar nga sistemi i drejtësisë Valais. Burri, i lindur në 1995, tërhoqi vëmendjen e prokurorisë në 2017 për huazimin e gati 24,000 franga nga një shok. Ai e kërcënoi këtë të fundit për të shpërndarë foto dhe video intime nëse ajo pretendonte paratë.

Më pas, këto akuza për thyerje të besimit, mashtrim, kërcënime dhe shtrëngime u plotësuan me akuzat e detyrimit seksual, ndihmën për përdhunim dhe inkurajimin e prostitucionit. Ankuesi dyshohet se ka « dorëzuar » një grua tjetër miqve dhe duke e detyruar atë të ketë marrëdhënie seksuale.

Viktima thuhet se ka pësuar kërcënime kundër saj dhe vajzës së saj në mënyrë që ta detyronte atë në heshtje. Ndjekja e makinës Burri u rikthye për herë të parë në mes të shkurtit dhe prillit të vitit 2020. Ai u vendos në hije në korrik pasi viktima denoncoi një ndjekje rrugësh, parë si një përpjekje për të frikësuar. Ndalimi ndërkohë është zgjatur deri në fund të dhjetorit.

Në një gjykim të botuar të hënën, Gjykata Federale hedh poshtë ankesën kundër paraburgimit. Nga njëra anë, ai beson se prova të mjaftueshme të fajit ekzistojnë në këtë fazë për të justifikuar këtë masë. Nga ana tjetër, Gjykata e Parë e Ligjit Civil kujton se, në raste të veçanta, rreziku i recidivizmit mund të konsiderohet kur ka pasur vetëm një paraardhës – ose aspak në rastet më serioze. Siguria publike Në këtë rast, gjykatat e Valaisan konsideruan se ne ishim në një konstelacion të tillë. Ajo arriti në përfundimin se interesi për sigurinë publike tejkalonte lirinë personale të ankuesit.

Për Tribunalin Federal, është e nevojshme të presim konkluzionet e ekspertizës psikiatrike të porositur – ose të paktën përfundimet e para të përkohshme – në mënyrë që të vlerësojmë rrezikshmërinë e ankuesit. Ky i fundit gjithashtu kundërshtoi këtë provim edhe përpara Gjykatës Federale, e cila refuzoi ankesën e tij në procedura të veçanta. (Aktgjykimi 1B_587 / 2020 i 10 Dhjetorit, 2020)

Derniers articles