20.4 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Zgjedhjet parlamentare ne Zvicër. Me 2 prill ne Kantonin e Gjenevës garojne për deputetë edhe 13 kandidatë shqiptarë

Gjenevë, 28 mars (Nefail Mlaliqi ) -Ne muajin prill te ketij viti ne disa kantone te Zvicrës do mbahen zgjdhjet parlamentet. Sikur ne kanotnin e Cyrihun, Lucernin dhe Ticinon edhe ne Gjenvë me 2 prill do te mbahen zgjedhjet parlamentare, ku diaspora shqiptare eshte mobilizuar per të votuar kandidatet e tyre me të mirë, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch
Skender Salihi (MCG) kandidat për deputet: Votimi eshte nje proces i demokracise aq sa obligim, po aq edhe kombëtar!
Aucune description disponible.Njeri nder garuesit për depuetet në zgjdhjeve parlamenetare te 2 prillit Skender Salihi (MCG) i cili jeton dhe punon ne policine kantonale te Gjeneves për Le Canton27.ch ka deklaruar se « Ne Kantonin e Gjenevës jane rreth 30 mije shqiptare, kryesiht nga Kosova. Kurse me te drejte vote jane 16.700 albanofonë. Janë 13 kandidatët shqiptarë nga Gjeneva në zgjedhjet kantonale. Besojme se komunieti yne ka kuptuar dometheniene votimeve te cilet i ftoj te dlain masovikisht ne kete zgjedhje dhe te votoje me te miret qe do te angazhohemi per nje perspektive dhe integrim me te mirefillte te komunitetit tone ne institiucionet dhe shoqërine zvicerane.. »
Minsitrja zvicerane Fabienne Fischer për ATV: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi…
Lidhur me integirmin e komunietit shiptare ne Gjeneve per Le Canton27.ch ka folur edhe ëshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer sipas se ciles « Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre. »
Sipas ministres zvicerane «Çdo komunitet sjell në Gjenevë, sikur edhe shqiptaret, dinamizmin e tyre dhe ky diversitet kontribuon në mënyrë të konsiderueshme në prosperitetin e ekonomisë sonë lokale, si dhe në pasurinë kulturore të Gjenevës… »
Zgjedhjet paralamenrtare ne Kantonin e Gjenevës do mbahen me 2 dhe 30 Prillit 2023. Më 2 prill do të zhvillohen edhe zgjedhjet për Këshillin e Madh me mbi 600 kandidatë. Pra, rilli do te jete muaj i zgjedhjeve ne disa kantone ne Zvicër, ku po merr pjese edhe diaspora shqiptare e cila do te  prezentoj kandidatet e vete ne parti te ndryshme zvicerane.
Këta jane kandidatet shqiptare qe do garojne per deputete ne zgjedhjet parlamentare ne Kantonin e Gjenevës qe do te mbahen më 2 prillit 2023: 1-Xhevrie Osmani, 2-Skender Salihi, 3. Fitore Duraku, 4-Leonard Ferati, 5-Arber Jahija, 6-Hassan Bytyqi, 7-Ardonat Lokaj, 8-Edon Duraku, 9-Sami Gashi, 10-Ismet Kurteshi, 11-Artur Bushi, 12-Bashkim Januzi dhe 13- Denis Aziri

Derniers articles