14.8 C
Berne
lundi 27/05/2024

Zelensky për Putinin: Më shumë i ngjan modelit sesa presidentit

Vladimir Putin, për shkak të dëshirës së tij të vazhdueshme për t’i treguar botës diçka, duket më shumë si një manekin sesa një udhëheqës shteti, tha presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, në një intervistë për mediat amerikano-latine.

Udhëheqësi ukrainas shprehu edhe një herë dyshimin se Rusia do të përdorë armë bërthamore për shkak të “dashurisë së Putinit për veten dhe jetën e tij”.

Sipas Zelensky, Putin nuk është gati të rrezikojë jetën e tij.

“Por ky nuk është një parashikim i motit, kështu që është e vështirë të thuhet”, shpjegon Zelensky, duke shtuar se probabiliteti që Rusia të përdorë armët e saj bërthamore është shumë më i ulët se probabiliteti i mospërdorimit të tyre.

Zelensky shpjegon gjithashtu vendimin e Kremlinit për të dërguar armë bërthamore në Bjellorusi nën pretekstin e mbrojtjes nga NATO, me dëshirën e Putinit për të demonstruar diçka në botën e jashtme.

« E gjithë kjo i përket hapave të tillë politikë. Ai vazhdimisht po tregon diçka. Më shumë i ngjan manekinit sesa presidentit. Putin vazhdimisht po i demonstron diçka gjithë botës dhe mendon se është kënaqësi që të gjithë të jetojnë në një lloj frike”, tha Zelensky.

Derniers articles