1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

Vlerësimi i Policisë Ushtarake të Ushtrisë Zvicerane nga Republika Çeke, Maqedonia e Veriut dhe Sllovenia

Bernë, 15 mars –Me kërkesë të Republikës Çeke, së bashku me Maqedoninë e Veriut dhe Slloveninë, dhe me marrëveshje të autoriteteve zvicerane, më 15 mars 2023 bëhet vlerësimi i policisë ushtarake si pjesë e Organizatës për Siguria dhe Bashkëpunimi në Evropë (OSBE-Évaluation de la police militaire de l’Armée suisse par la République tchèque, Macédoine du Nord et la Slovénie) njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ndërhyrja do të zgjasë maksimumi dymbëdhjetë orë. Ekipi i verifikimit do të marrë informacion në lidhje me policinë ushtarake si dhe një pasqyrë të aktiviteteve dhe detyrave të tyre në vende të ndryshme.

Në përputhje me dispozitat e Dokumentit të Vjenës 2011, ky vlerësim i jep çdo shteti pjesëmarrës të OSBE-së mundësinë për të marrë informacion në vend për të verifikuar nëse janë respektuar masat e dakorduara për ndërtimin e besimit dhe sigurisë.

Ekipi vlerësues do të mund të lëvizë lirshëm brenda sektorit të përcaktuar në shoqërinë e personelit ushtarak zviceran. Objektet e ndjeshme përjashtohen nga vlerësimi.

Derniers articles

Delegacioni shqiptar në AP të Interpol-it në Vienë takohen me sekretarin e përgjithshëm të Interpol-it Jürgen Stock

Viene, 29 nentor (Interpol) -Në kuadër të punimeve te Asamblese së Përgjithshme te Interpol-it që po zhvillohen në Vienë ku jane tubuar mbi një...

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Dretjuesit e Interpol-Tirana në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për Le Canton27.ch pas takimit me krerët e Interpolit

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...