1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

Tribune de Genève: Des sacs-poubelles devant le consulat du Kosovo à Genève

Des membres de la communauté déplorent que la diaspora ne puisse participer, depuis la Suisse, aux élections nationales en février.

Des sacspoubelles ont entravé ce lundi lentrée du consulat du Kosovo, àla rue de Lausanne, à Genève. Des membres de la communauté déplorent que la diaspora ne puisse participer, depuis la Suisse, aux élections nationales prévues le 14 février. Revendiquant le vote par correspondance, ils ont collé des slogans sur les sacs comme «Vous prenez notre argent, mais pas nos votes».

Selon le communiqué des protestataires, cité par le média albanais en Suisse Le canton27.ch, la diaspora kosovare est «ignorée et discriminée par la Commission électorale centrale (CEC) à Pristina (capitale du Kosovo), dirigée par un ami de lancien président du Kosovo Hashim Thaci». Ils protestent ainsi en Suisse en raison des conditions trop strictes de vote prévues par la CEC: «Le Kosovo a des ambassades et des consulats en Suisse, mais nous ne sommes pas autorisés à voter dans ces endroits, comme cela se fait dans tous les pays européens.»

Tribune de Genève (Le Canton27.ch)

https://www.tdg.ch/des-sacs-poubelles-devant-le-consulat-du-kosovo-a-geneve-590751382751

 

Derniers articles

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Krerët e Interpol-it shqiptar në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për ATV pas takimit me presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...

Jeta dhe cmimet me ne Shkup, megjithate dallojne nga ato ne Tiranë, Beograd apo Zagreb

Berne, 29 nentor -Më pak të famshëm se Spanja apo Tajlanda, kryeqytetet e Evropës Juglindore po e gjejnë gradualisht vendin e tyre në "listën...