12.1 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Skiatori shqiptar Erjon Tola ka zënë vendin e parë në Dubai

Dubai, 17 Nnetor -Skiatori shqiptar Erjon Tola ka zënë vendin e parë në garat e sallave të mbyllura që po mbahet në Dubai Timor Leste ENL races, gara të certifikuara nga federata ndërkombëtare e skijimit (FIS), njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Garë historike në ambiente të mbyllura. Çmenduri e skive në qendrën tregtare në Dubai Historia e skive u bë në Dubai: Për herë të parë, garat zyrtare FIS u mbajtën në një sallë. 

Dy sllallome u zhvilluan në sallat e dyqanit – në një format të veçantë. Duheshin kryer tre raunde me një kohë vrapimi rreth 20 sekonda. Gara e parë sprint e këtij lloji në historinë e skive gjeti fitues nga Shqipëria në Erjon Tola (34). Në garën e femrave triumfoi italianja Elisa Pagani.

Tola garoi ne sllallom dhe regjistroi kohën prej 55.48s duke zënë vendin e parë nga 22 pjesëmarres njofton

Ishte kjo një garë që do ti shërbej skiatorit shqiptar si testim të formës së tij fizike para ne Lojërave Olimpike “Pekin 2022”.

Erjoni jeton dhe stërvitet në Itali, ndërsa ka marr pjesë në katër Olimpiada të kaluara (“Torino 2006”, “Vancouver 2010”, “Sochi 2014” si dhe “PyeongChang 2018″

Derniers articles