14 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Mediat e Beogradit Shkodrën e quajnë «Skadar» dhe kryeqytet të Serbisë (?!) duke ftuar turistët serbë të vizitojnë Shqipërinë. Cfarë po fshihet këtu?

Beograd, 29 maj -SKANDALOZE / Që nga ardhja ne pushte e Edi Ramës numri i turistëve sllavë nga Serbia (madje edhe nga Rusia) që pushojnë në vendin e shqiponjave, qe sipa smediave serbe  » numi i vizitave te serbeve është rritur dukshëm nga rreth 5 për qind në më shumë se 15 për qind vitet e fundit dhe sipas të dhënave të vitit të kaluar, më shumë se 60 mijë qytetarë serbë kanë pushuar në atë vend në dy vitet e fundit.. » shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Mediat serbe: FLAMURI I SERBISË VALONI NË MES TË SHQIPËRISË: Durrësi është mbushur plot me turistë nga Serbia (ZASTAVA SRBIJE ZAVIJORILA SE USRED ALBANIJE: Drač pun turista iz Srbije)

« Shkodra si kryeqyteti i Serbisë »,  » Shqipëria: Gjithnjë e më shumë turistë nga Serbia », « FLAMURI I SERBISË VALONI NË MES TË SHQIPËRISË: Durrësi është mbushur plot me turistë nga Serbia »… (« Skadar kao prestonica Srbije », « Albanija: Sve više turista iz Srbije », « ZASTAVA SRBIJE ZAVIJORILA SE USRED ALBANIJE: Drač pun turista iz Srbije »..) jane keta tituj qe gazeta zvicceran ne shqip ka shkpeutte ne mediat serbe te cilkat bejne fjale sa per turizëm po aq edhe per politike dhe urrejtje, madje cenim te integritetit terriotrial te shteti shqiptar, nes ekujtjkojme at knegen efamshem serbe « Serbia deri ne Shkodër… », shkruan Le Canton27.ch

Cka fishihet pas marktingut ne mediat serbe për Shkodrën dhe ftesta per ta vizituar Shqipërinë: Për ta pushtuar nga brenda keshtjellën apo droga me lire ne plazhet shqiptare?

Gjithnjë e më shumë turistë janë të interesuar të kalojnë verën në Shkodës dhe Shqipëri
Shqipëria u bë një nga destinacionet e goditura gjatë epidemisë së koronavirusit dhe sipas Milan Lainović nga Shoqata Kombëtare e Agjencive të Udhëtimit (JUTA), dhe pronarit të agjencisë së udhëtimeve « Belvi », ka shumë interes për Shqipërinë këtë vit. , dhe madje interesi tani është dukshëm më i lartë se vitin e kaluar.

– Një numër i madh i udhëtarëve serbe drejt Shqipërisë dëshirojnë të udhëtojnë me autobus dhe transportin e tyre, si dhe kanë mundësinë e udhëtimit me avion. Shqipëria është afër nesh, nuk ke nevojë të kesh pasaportë, mjafton një kartë identiteti biometrike dhe e gjitha së bashku ajo që ofron tërheq një numër mjaft të madh udhëtarësh – thotë Lainović.

Kur përmendem pretendimet e Serbise ndaj Shqiperisë ju kujtojme se Beogradi ende « shef endrra me sy qelë », siq e deshmojne mediat serbe të cilat qytetit Shkodrës e përdorin ende serbisht si « Skandar », madje  duke e konsideruar si « kyeqytet të Serbisë » edhe pse regjimi i Beogradi ne krye me presidentin serb Aleksander Vucic vazhdoje te shtyp, te diskriminioj shqiptaret entik ne Luginen e Presheves, duek ju mohuar gjthëcka cfare eshte shqiptare nga simbolet deri tek papunesia duke ju mundesuar te vetem një të « drejtë », ate që leshojne Serbinë?!, shkruan gazeta Le Canton 27.ch

Stefan Prvovenčani Nemanjić është vetëm sundimtari i parë i kurorëzuar në dinastinë Nemanjić, dhe aspak mbreti i parë serb i kurorëzuar i mesjetës. Sepse Serbia u themelua në vitin 490 me kryeqytet në Shkodër dhe që nga ajo kohë deri në vitin 1171, kur Nemanja mori pushtetin, Serbia zgjati rreth 700 vjet dhe kishte më shumë se dyzet mbretër të kurorëzuar. (Stefan Prvovenčani Nemanjić je samo prvi krunisani vladar u dinastiji Nemanjića, a nikako prvi krunisani srpski kralj Srednjeg veka. Jer, Srbija je osnovana 490. godine s prestonicom u Skadru, a od tada – pa do 1171. godine, kad vlast preuzima Nemanja, Srbija je trajala oko 700 godina i imala je više od četrdeset krunisanih kraljeva.)

Pas njoftimit të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, për përfundimin e Ballkanit të Hapur, pushteti dhe opozita në Shqipëri, por edhe diplomatë dhe e personalitete te vendeve fqinje dhe nderkombëtare kane dalur me deklarata. Keshtu, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, kishte thënë më herët se nisma “Ballkani i Hapur” më shumë i ngjan një “Ballkani të hapur për ndikimet nga Lindja”, sesa një nisme për treg të përbashkët rajonal.

Ndersa analistet shqipatr për « Ballkanin e hapur » kishin thenë se « ballkani i hapur »  ishte nje « Ballkan i hapur për krim te orgnaizuar, kontabande dhe drogë pa kufinj.. » Sivjet ky i ashtuauajtur « Ballkan i hapur  » i njohur si i Vucicit, deshtoi fiasko edhe me shume, ku u thye « treshja » e fmashme pas debimit nga pushtetit të Ali Ahmetit ne RMV qe mbante « gjalle » hallken (Vucic-Rama-Ahmeti) të « ballkanit të  hapur »

 

 

Derniers articles