3.3 C
Berne
mardi 23/04/2024

Simpoziumi i Parë në Politikë i Diasporës Shqiptare

“Sukseset dhe sfidat e politikbërjes së Diasporës Shqiptare në vendet e botës ku ato/ata jetojnë dhe veprojnë”. Këtë sympozium dy ditësh e moderuan Juliana Cici, MSc., dhe c. PhD nga Gjenava dhe Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD nga Cyrihu, njofton gazeta zvicerane ne gjuhen shqipe « Le canton27.ch »

Simpoziumi i Parë në Politikë i Diasporës Shqiptare në Akadeninë e Shkencave të Lidershipit në Zvicër (Academy of Leadership Sciences Switzerland www.alss-edu.ch) i përfundoi punimet dy ditore (më 16. & 17.10.2020) më sukses dhe kualitet të lartë.

Në këtë simpozium kishim perzentuese dhe prezentues nga shumë shtete të përndeimit, që vinin posaqerisht nga fusha e politikës, por edhe nga shkenca.

Ky sympozium u iniciua dhe u organizua nga nga Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD në bashkëpunim me bashlkepuntorët e Institutit të Lidershipit në Akademinë e Shekencave të Lidershipit në Zvicër, Avni Dervishin, politikan nga Suedia dhe Bahri Troja, politikan nga Austria.

Ndër prezetuesest kyç / prezenteset kyçe kishte njerëz që kanë rrënjet nga shtetet Shqiptare, por që kanë arritur majat e shuksesit të tyre në shkencë dhe politikë, ndër të ciët ishtin: Prof. Dr. Fadil Çitaku, PhD, këshilltar i njerzve më profil të lartë dhe themelues dhe drejtues i Academy of Leadership Sciences Switzerland, i cili foli për rëndesinë e dy modeleve të lidershipt qe ai më bashkepuntorët e tij shkencor ka zbuluar dhe publikuar në revistat shkencore prestigjoze

(https://bmjopen.bmj.com/content/2/2/e000812; https://ijol.cikd.ca/article_60503.html).

Këto dy modele (modeli i fundit i zbuluar pare ca javësh më bashkëpuntorin e tij Prof. Hetem Ramadani) mund të mësohen dhe të aplikohen në rritjen ekompetencave të lidershipit edhe në politikë.

Pastaj folës tjerë kyç ishin Prof. Hetem Ramadani, themelues i Health Revolution, nga Shqipëria, gazetari i mirënjohur Rexhep Rifati, nga Zvicra Dr. Aurora Dollenberg, nga Federata e Mjekëve të Evropës në Gjermain, Tony J. Selimi këshitar i njerzve më profil të lartë nga Anglia, Shaqir Cërvadiku, Artist i Muzikës , nga Belgjika, Avni Dervishi politikan nga Suedia, Bahri Troja, politikan nga Austria, Amet Gjanaj, politikan nga Belgjika, Tahir Çitaku, këshilltar i plitikanve më profil të lartë në Zvicër, Haki Qorraj, veprimtar në Zvicër, Gjeneral Kemail Shaqiri, verprimtar nga Gjermnia i cili prezantojë një referat shumë të rëndesishem rreth Vendimmarrjes, Remzi Durmishi, politikan nga Zvicëra, Drita Caca, politikane nga Austria, Shefqet Balaj, politikane nga Austria, Nisret Bujari, politikan nga Austria e shumë bashkëatëdhetarë të tjerë që bëjnë politikë ne vendet ku ato /ata jentojnë.

Temat e simpoziumit ishin shumë të rëndesishme dhe të gjithë përfituan nga njohuritë dhe përvojat që u shkëmbyen. Organizimi ishte i nivelit të lartë dhe u verejtë një kulturë shumë lartë gjatë prezantimit por edhe gjatë debatëve të diskutimit, njofton gazeta zvicerane ne gjuhen shqipe « Le canton27.ch »

Ky simpozim i këtij rangu është i pari që deri më tani është mbajtë për diasporën Shqiptare, që është e kyçur në politikë në vendet perendimore dhe u prit shumë mirë nga të gjithë të pranishmit.

Ne falenderojmë të gjithë prezentueset/prezentuesit nga vendet e ndryshme të botës për profesionalitetin e tyre të lartë gjatë prezantimit por edhe për një kulturë të lartë të komunikimit gjatë debateve të diskutimeve. Sëbashku ne të gjithë mësuam nga çdo njëra/çdo njëri nga ne shumë dhe do mundohemi që këto mësime dhe përvoja ti zbatojmë në praktikë, për një politikë më të denjë e më modere, të bazuar nga të dhënat më të reja nga Neurolidershipi dhe Inteligjenca Emocionale në shërbim të Njerzimit.

Më poshtë gjeni dy linke të Video-Simpoziumit, ku mund ti shiqoni të gjitha prezantimet dhe diskutimet. Ju lutem që këto video ti ndani me miqët tuaj, spese ne të gjithë dojmë qe lidershipi në politikë të permirësohet për të mirë të Njerzimit.

Pjesa 1. Më 16.10.2020

https://www.youtube.com/watch?v=0F0tJrMEPK8.

Pjesa 2. Më 17.10.2020

https://www.youtube.com/watch?v=QsyAMCTaKNk

Gjithë të mirat nga Ekipi Organizues, Instituti i Lidershipit në Politikë
Academy of Leadership Sciences Switzerland
World Trade Center
Leutschenbachstrasse 95
CH-8050 Zürich
Switzerland
T. +41 (0)44 308 35 22
M. +41 (0)76 507 36 30
info@alss-edu.ch
www.alss-edu.ch

Derniers articles

Migracioni dhe krimi i organizuar, tema kyqe e takimit te djeshëm në Bazel të pesë ministrave të Punëve të Brendshme të vendeve gjermanofone

Bazel, 23 prill -Me ftesë të këshilltarit federal Beat Jans, ministrat e brendshëm e pesë të vendeve me gjermanpfone si gjuhë zyrtare u takuan...

Mira Murati bëhet zyrtarisht pjesë e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Shefja e shërbimeve teknologjike të OpenAI, Mira Murati dhe poeti i njohur nga Kosova, Lulzim Tafa, janë pranuar sot si anëtarë të jashtëm të...

Çipa rreth Investigimi i RAI3: Një detaj është implikimi i sekretarit të përgjithshëm të Kryeministrisë. Duhet sqaruar nëse ai ka…

Duke komentuar materialin e transmetuar nga emisioni investigativ më i rëndësishëm italian, “Report”, Aleksandër Çipa, drejtor i News 24 i ftuar në “Open”, tha...

Ne Festivalin e 24-të të filmit ne Gjermani qe fillon neser, në mesin e 100 filmave nga mbare bota, aty edhe filmat nga Kosova...

Bernë, 23 prill -Çdo vit, goEast e transformon kryeqytetin e shtetit Hessian Wiesbaden në një nga vendet më të rëndësishme ndërkombëtare për kinemanë nga...

Serbi (43) para gjykatës zvicerane në Lucern. Akuzohet se goditi me thikë dhe deshi t’ia jep flakën ish-gruas së tij

Nje serb Bojka T. (43) mësohet se ka tentuar të vrasë ish-bashkëshorten duke ndezur një sprej dhe duke e drejtuar spërkatjen drejt saj. Mësohet...