12.1 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Shqiptaret ne France po i shtyejnë fëmijët në kontrabande « hajt se ty s’të rrok burgu ». Policia dje ka arrestuar një të mitur me 250 kg cigare (120.000 euro)

Bernë, 21 tetor -Arrestohet një i mitur pa leje dhe një shqiptar nga Andorra për trafik cigaresh nga doganierët e Cerdanisë. Doganierët e Cerdagne sapo kanë bërë dy konfiskim të cigareve kontrabandë në dhjetë ditë. Njëra në Bourg-Madame dhe tjetra në Porta. Ose 250 kg cigare (1200 kartush) për një vlerë prej afro 120.000 euro, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar xhandarmerise franceze.

Kontrollet doganore në Pyrenees-Orientales, në rrugët kufitare të Andorrës, kanë qenë gjithnjë e më të vështira muajt e fundit, veçanërisht për shkak të refuzimeve për t’u respektuar. Dy në dhjetë ditë. Me një plaçkë të bukur në lojë, 1200 paketa cigare të importuara ilegalisht.

Arrestimi i një drejtuesi të mitur pa patentë

Më 6 tetor, gjatë një kontrolli në një rrugë në Cerdagne, brigada doganore Bourg-Madame sekuestroi 392 kuti cigare dhe dy kg duhan të mbështjellë, pra 80,2 kg produkte të përpunuara të duhanit.

Një sekuestrim që përfaqëson një vlerë prej 39,000 euro dhe një shumë të të drejtave të mashtruara prej rreth 34,000 euro.

Drejtuesi i mjetit, i ardhur nga Principata e Andorrës, ka refuzuar dy herë t’i bindej urdhrave të arrestimit të oficerëve. Ai bëri dy kthesa në rrugë për të gjetur më në fund ngecjen në një varg automjetesh të ndaluara nga kontrolli doganor.

Shoferi i mitur pa patentë dhe pasagjeri i tij janë dorëzuar në shërbimet e xhandarmërisë Font-Romeu.

Arrestimi i një shqiptari që tentoi të arratisej

Më 18 tetor, nga ora 05:00 deri në orën 06:00, brigada e doganës Porta ka kapur një automjet tip fuoristradë që mbante 830 kuti cigare, ose 166 kg duhan të prodhuar nga Andorra.

Shoferi, me kombësi shqiptare, nuk ka respektuar urdhrat e ndalimit të parë të agjentëve të afishuar në anë të rrugës dhe është ndalur vetëm vonë kur është ndjekur nga automjeti i doganës, me drita ndezëse dhe me dy tone borie në shërbim.

Mallrat kontrabandë përfaqësojnë një vlerë prej më shumë se 80,000 euro dhe një shumë të detyrimeve të mashtruara prej rreth 70,000 euro. Në harkun kohor prej dhjetë ditësh, me këto dy sekuestrime, nga brigadat doganore të Cerdanjës janë tërhequr nga tregu i paligjshëm afro 120.000 euro mallra mashtruese. Për kete afere kane shkruar edhe mediat franceze, transmeton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Individi u caktua në paraburgim doganor dhe pas dëgjimit i është dorëzuar shërbimeve të xhandarmërisë Prades.

 

Derniers articles