4.2 C
Berne
lundi 27/03/2023

Sherri i COVID-19, Aeroporti Nderkombetar i Gjenevës 130 milion humbje në vitin 2020

Gjenevë, 12 dhejtor -Aeroporti Nderkombëtar i Gjenevës ka humbur më shumë se dy të tretat e pasagjerëve të saj gjatë vitit të kaluar. Nuk do të ketë teprica kolektive. Për çudi, epidemia Covid-19 do të ketë bërë shumë dëm në aeroportin e Gjenevës. Kjo e fundit njoftoi të enjten se planifikonte të arrinte një humbje « prej rreth 130 milion frangash » në 2020, njofton gazeta zvicerane në shqip « Le Canton27.ch »

Gjatë gjithë vitit, platforma vlerëson se do të ketë humbur « të paktën 68% » të pasagjerëve të saj krahasuar me vitin 2019, ku kishte pritur 17,926,625. Atje, do të jetë më pak se 6 milion.

Pas një rritjeje në trafikun e aeroportit në korrik dhe gusht, numri i pasagjerëve ra ndjeshëm këtë vjeshtë, me rënie krahasuar me 2019 duke arritur në 90.9% në nëntor.

Për vitin 2021, menaxhmenti pret një rënie të përgjithshme të numrit të udhëtarëve nga 40% në 50% krahasuar me vëllimin e referencës për vitin 2019. Ai shpreson për një kthim në këtë nivel në 2024.

Akoma, aeroporti ka treguar se nuk do të fillojë procedurat e largimit masiv. Ky vendim u miratua nga Bordi i Drejtorëve në 8 Dhjetor dhe iu komunikua punonjësve.

Derniers articles

Fabienne Fischer: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre

Këshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer në bisedë me kryeredaktoren e gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch Intervistë me znj. Fabienne Fischer, këshilltare shtetërore, departament...

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna: Kosovarët meritojnë më shumë njohje në Gjenevë dhe Zvicër

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna në bisedë me kryeredaktorin e gazetës zvicerane-shqiptare Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, deputet i Këshillit të Madh të Gjenevës, është një kandidat...

Fabienne Fischer: Les Albanais du canton de Genève ne sont pas seulement un exemple d’intégration, mais aussi des ambassadeurs de leur pays

Conseillère d’Etat Mme. Fabienne Fischer en conversation avec la rédacteur en chef du journal suisse en albanais Le Canton27.ch Interview avec Mme. Fabienne Fischer, Conseillère...

Le député suisse Emmanuel Deonna: Les Kosovars méritent plus de reconnaissance à Geneve et en Suisse

Le député suisse Emmanuel Deonna en conversation avec le rédacteur en chef du journal suisse albanais Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, député au Grand Conseil genevois,...

Nga intervista ekskluzive me ambasadorin amerikan Christofer Hill / Ja cfare thoshte ai dikur për Serbinë, Kosovën dhe Luginen e Presheves dhe cfare sot.. 

Ambasadori amerikan Christofer Hill në bisedë me redaktorinm e gazetes zvicerane ne shqip Le canton27.ch   Bernë, 27 mars -Para 24 vitesh, pikrisht me 6 shkurt...