20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së takon Presidentin e Shteteve të Bashkuara

New York, 21 shtator -Sekretari i Përgjithshëm dhe Presidenti Biden riafirmuan partneritetin e fortë midis Kombeve të Bashkuara dhe Shteteve të Bashkuara, të ankoruar në parime dhe vlera të përbashkëta, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ata diskutuan në detaje një gamë të gjerë çështjesh, duke përfshirë nevojën që bashkësia globale të bashkohet në zgjidhjet klimatike dhe financimin e klimës, dhe të drejtat e njeriut, dhe zhvillimet me interes të ndërsjellë, përfshirë situatat në Afganistan, Etiopi, Haiti, Jemen dhe Siri, përpjekjet globale të vaksinimit kundër pandemisë COVID-19 dhe përpjekjet për një rimëkëmbje të qëndrueshme globale post-pandemike.

SG: Epo, faleminderit shumë, zoti President. Dhe më duhet të them se jam i kënaqur që kam këtë mundësi për t’ju takuar, pasi ju keni afirmuar qartë angazhimin e fortë të Shteteve të Bashkuara në OKB dhe në multilateralizëm – një multilateralizëm që ne gjithashtu duam ta shohim të reformuar, më efektiv, dhe më shumë në përputhje me nevojën për të zgjidhur problemet dramatike të kësaj bote.

Nga ana tjetër, do të doja të them se bashkëpunimi midis Shteteve të Bashkuara dhe OKB -së është një shtyllë themelore për punën e Kombeve të Bashkuara, me angazhimin e saj të fortë për të drejtat e njeriut; angazhimin e tij të fortë për paqen dhe sigurinë në botë; angazhimin e tij të fortë për zhvillim, bashkëpunim; dhe tani, me udhëheqjen tuaj, një angazhim shumë të fortë për ndryshimet klimatike, Shtetet e Bashkuara përfaqësojnë një shtyllë themelore të veprimtarisë sonë.

Dhe do të doja t’ju siguroja, zoti President, se duam ta thellojmë atë bashkëpunim. Ne jemi jashtëzakonisht të kënaqur me koordinimin që kemi me Misionin, me të cilin ne punojmë shumë, shumë mirë. Dhe mund të jeni absolutisht të sigurt se ne ndajmë të njëjtat vlera, të njëjtat shqetësime dhe të njëjtin përkushtim ndaj njerëzve të kësaj bote, veçanërisht ndaj atyre më të cenuarve dhe ndaj atyre që janë ndikuar më shumë se në mënyrë dramatike nga COVID, klima , dhe sfida të tjera me të cilat përballemi së bashku.

Derniers articles