4.2 C
Berne
lundi 27/03/2023

Sekretarit të Përgjithshëm I OKB-se🇺🇳takon presidentin e Turqisë z. Recep Erdoğan 🇹🇷

The Secretary-General’s UN meeting with H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan, President of Turkey

Sot Sekretari i Përgjithshëm i PKB-se u takua me H.E. Presidenti i Turqisë z. Recep Tayyip Erdoğan. Sekretari i Përgjithshëm shprehu mbështetjen e tij për përpjekjet e vazhdueshme diplomatike të Turqisë në lidhje me luftën në Ukrainë, njifton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Ai dhe presidenti Erdogan ripohuan se objektivi i tyre i përbashkët është përfundimi i luftës sa më shpejt të jetë e mundur dhe krijimi i kushteve për t’i dhënë fund vuajtjeve të civilëve.

Ata theksuan nevojën urgjente për akses efektiv përmes korridoreve humanitare për të evakuuar civilët dhe për të ofruar ndihmën e nevojshme për komunitetet e prekura.

Presidenti dhe Sekretari i Përgjithshëm ranë dakord të qëndrojnë në kontakt për të ndjekur iniciativat në vazhdim.

Ata diskutuan gjithashtu ndikimin e luftës në Ukrainë në çështjet rajonale dhe globale, duke përfshirë energjinë, ushqimin dhe financat.

On 25 April 2022, the Secretary-General met with H.E. Mr. Recep Tayyip Erdoğan, President of Turkey. The Secretary-General expressed his support for Turkey’s on-going diplomatic efforts in relation to the war in Ukraine.

He and President Erdoğan reaffirmed that their common objective is to end to the war as soon as possible and to create conditions to end the suffering of civilians.

They stressed the urgent need for effective access through humanitarian corridors to evacuate civilians and deliver much needed assistance to impacted communities.

The President and the Secretary-General agreed to stay in contact to follow up on ongoing initiatives.

They also discussed the impact of the war in Ukraine on regional and global issues, including energy, food and finance

Derniers articles

Fabienne Fischer: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre

Këshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer në bisedë me kryeredaktoren e gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch Intervistë me znj. Fabienne Fischer, këshilltare shtetërore, departament...

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna: Kosovarët meritojnë më shumë njohje në Gjenevë dhe Zvicër

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna në bisedë me kryeredaktorin e gazetës zvicerane-shqiptare Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, deputet i Këshillit të Madh të Gjenevës, është një kandidat...

Fabienne Fischer: Les Albanais du canton de Genève ne sont pas seulement un exemple d’intégration, mais aussi des ambassadeurs de leur pays

Conseillère d’Etat Mme. Fabienne Fischer en conversation avec la rédacteur en chef du journal suisse en albanais Le Canton27.ch Interview avec Mme. Fabienne Fischer, Conseillère...

Le député suisse Emmanuel Deonna: Les Kosovars méritent plus de reconnaissance à Geneve et en Suisse

Le député suisse Emmanuel Deonna en conversation avec le rédacteur en chef du journal suisse albanais Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, député au Grand Conseil genevois,...

Nga intervista ekskluzive me ambasadorin amerikan Christofer Hill / Ja cfare thoshte ai dikur për Serbinë, Kosovën dhe Luginen e Presheves dhe cfare sot.. 

Ambasadori amerikan Christofer Hill në bisedë me redaktorinm e gazetes zvicerane ne shqip Le canton27.ch   Bernë, 27 mars -Para 24 vitesh, pikrisht me 6 shkurt...