3.6 C
Berne
samedi 9/12/2023

Roraima Ana Andriani, gruaja e parë, që emërohet përfaqësuese e re speciale e INTERPOL-it në OKB

Roraima Ana Andriani është Përfaqësuesja e re Speciale e INTERPOL-it në Kombet e Bashkuara.

Lion/Interpol, (Nefail MALIQI) 31 tetor -Duke marrë zyrtarisht postin e saj si Përfaqësuese e re Speciale e INTERPOL-it në Kombet e Bashkuara, Roraima Ana Andriani bëhet gruaja e parë që drejton zyrën, njofton ATV dhe gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Roli kryesor në identifikimin e fushave për bashkëpunim të zgjeruar ndërmjet dy organizatave

Me një karrierë në zbatimin e ligjit që përfshin më shumë se 30 vjet në nivel kombëtar, rajonal dhe ndërkombëtar, znj. Andriani do të drejtojë zyrën e OKB-së të INTERPOL-it në Nju Jork, e cila u krijua në 2004 për të identifikuar fushat për bashkëpunim të zgjeruar midis dy organizatave.

Përpara emërimit të saj aktual, ajo shërbeu si Ushtruese e Detyrës së Drejtoreshës Ekzekutive të Partneriteteve dhe Planifikimit, duke mbikëqyrur partneritetet strategjike të INTERPOL-it dhe duke nxitur lidhjet me organet rajonale dhe ndërkombëtare, përfshirë Kombet e Bashkuara.

Gjatë takimit të saj me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së António Guterres, znj. Andriani shprehu objektivin e saj për të forcuar bashkëpunimin me OKB-në, veçanërisht në luftën kundër krimit mjedisor.

Zonja Andriani theksoi gjithashtu imperativin e promovimit të barazisë gjinore dhe angazhimit të të rinjve në dialogë kuptimplotë, të cilat janë nisma të rëndësishme të të dyja organizatave. E themeluar në Vjenë 100 vjet më parë, INTERPOL është një lehtësues afatgjatë i bashkëpunimit policor ndërkombëtar në 195 vendet e tij anëtare, duke ofruar një kornizë të fuqishme globale për të lundruar në peizazhin në zhvillim të sigurisë ndërkombëtare.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...